Hirdetés

Orbán Viktor már megválasztásakor sietett gratulálni a katonai diktatúrára nosztalgikusan visszatekintő új brazil elnöknek. Amúgy mindketten populista, antizöld politikusok.

Orbán Viktor megerősítette, hogy elmegy a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro elnöki beiktatására – adta hírül a brazil Folhapress hírügynökség. A beszámoló szerint a magyar miniszterelnök egyike annak a tizenkét állam- és kormányfőnek, aki jelen lesz a január elsejei eseményen (megjegyzik: a dátum miatt rendszerint kevesen teszik tiszteletüket).

A híradásból kiderül, hogy miközben az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szimpatizál Bolsonaróval, Olaszországot Gianmarco Centinaio mezőgazdasági miniszter képviseli majd. Ott lesz a portugál elnök, Marcelo Rebelo de Souza is. Az Egyesült Államokból Mike Pompeo külügyminiszter vesz részt a beiktatáson, és elmegy még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is. Via 24.hu.

Úgy tűnik, az új brazil elnök egy igazi vadbarom

Úgy tűnik, az új brazil elnök egy igazi vadbarom

Október végén Brazília elnökének megválasztott Jair Bolsonaro kampányban az Amazonas-medencét bárányhimlős gyerekhez hasonlította, amin a himlőfoltok az őslakosok rezervátumai. Ezeket az elnök bányászat céljára szeretné megnyitni, ami az útépítések és infrastrukturális beruházások miatt nemcsak erdőirtást jelentene, hanem azt is, hogy az őslakosokat gyakorlatilag elűznék a földjeikről.

Vasárnap Jair Bolsonaro megnyerte a brazil elnökválasztást, a világsajtó pedig azóta elemzi a politikus korábbi kijelentéseit, és hogy ezek alapján milyen ember is lehet a világ negyedik legnagyobb demokráciájának első embere, aki a korábbi politikai elit totális csődje után juthatott egy kétségbeesett állam élére.

 

A megszólalásai alapján pedig nem rajzolódik ki róla különösebben rózsás kép, sőt úgy tűnik, ez az ember egy igazi barom.
—   Visszavágyik a katonai diktatúrába.
—   Szerinte a brazil katonai diktatúra legnagyobb hibája, hogy nem ölt meg elég embert, mert még legalább 30 ezer emberrel végezni    kellett volna.
—   Támogatja emberek kínzását.
—   Nemi erőszakkal viccelődik.
—   Homofób, azt mondja a melegeket jól el kellene verni, és inkább látná holtan a gyerekét, mint hogy az meleg legyen.
—   Nem tartja valami sokra a demokráciát.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás