Hirdetés
Forrás: hvg.hu

A friss Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat, amely szerint a zöldpártisággal nehezen vádolható Orbán-kormány 2021-ben Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót tart. A csekélyke 10 milliárdos esemény “húzóneve” a “nagyonzöld” Áder, akinek alapítványa 5 milliárdot kapott a napokban.

A tegnap éjjel megjelent Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából derül ki, hogy 2021-ben a kabinet megrendezi a Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót. Az Orbán Viktor által szignózott kormányhatározatból kiderül, hogy  felhívják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy lássa el az Expó teljes körű előkészítésének koordinálását, felhívják az érintett minisztereket, hogy feladat- és hatáskörükben eljárva, a külügyminiszter koordinációja mellett segítsék elő az Expó sikeres előkészítését, Szijjártó feladata lesz az, hogy kérje fel a köztársasági elnököt az esemény fővédnökének – szúrta ki a HVG.

Az idei költségvetésből 1,9 milliárd forintot, a jövő éviből pedig közel 8,1 milliárdot biztosítanak az esemény megrendezésére.
Pintér Sándor belügyminiszter pedig megkapta a feladatot, hogy az irányítása alatt álló szervezetek bevonásával tegye meg a szükséges intézkedéseket az Expó helyszíne és résztvevői fizikai, illetve műveleti/operatív biztonságának biztosítása érdekében. A helyszín egyébként a Hungexpo lesz Budapesten.

Kásler Miklós EMMI-miniszter pedig feladatául kapta, hogy „az irányítása alatt álló Országos Mentőszolgálat bevonásával, illetve a honvédelmi miniszterrel és az irányítása alatt működő Magyar Honvédség Egészségügyi Központ bevonásával, tegye meg a szükséges intézkedéseket az Expó résztvevőinek – szükség szerinti – egészségügyi ellátása érdekében.”

Kiderült még a határozatból, hogy az expóval összefüggő beszerzéseket mentesítik a központi beszerzési tilalom alól. (ez alkalmat adhat a baráti cégek nagy kaszálására – a szerk.)

Arról fékezett habzással találni információt, hogy mi lenne ez a Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, a legnagyobb keresőoldal (Google) előszeretettel dobja ki erre a keresésre a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozót, melynek Áder János köztársasági elnök volt a fővédnöke.
Egyébként a nemzet főhorgászának Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványát a napokban tömték ki nagyon búsásan 5 milliárd forint közpénzzel, ami több, mint amennyit egy évben a teljes hazai civil szféra pályázati úton kap.

Nyitókép: Orbán zöldül forrás: szarvas/ Index

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás