A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A kormányfő és a főpolgármester aláírták a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást. Orbán szerint 2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában – igaz addigra kiirtják a zöldterületeket.

A kormányfő és a főpolgármester aláírták a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást. Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap, a főváros napján tartott budapesti ünnepségen.

Az MTI híre szerint a rendezvény előtt Orbán és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: ehhez a városvezetés és a kormány részéről is jól szervezett, kemény, közösen végzett munkára lesz szükség, ezért hozták létre Tarlós Istvánnal egyetértésben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát.

Orbán a 2010 óta elért budapesti eredmények között említette a 4-es metró befejezését, a fonódó villamoshálózatot, az Országház, a Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Budai Vigadó, az Erkel Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Ludovika megújítását, valamint több sportberuházást. Folyamatban van továbbá a Városliget rekonstrukciója, az Operaház, az Iparművészeti Múzeum és a 3-as metró felújítása is. Emellett a közfejlesztési tanácsnak hamarosan döntenie kell az új nemzeti öttusaközpontról, sorra nyerik vissza régi fényüket a budai várnegyed történelmi épületei, és rövidesen megkezdődik az új dél-budai súlyponti kórház építése is – sorolta a miniszterelnök.
"Ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk" – mondta Orbán Viktor.

A városlakók pedig látják a lerohadt egészségügyi épületeket, az értelmetlen sportberuházásokat, a pusztuló zöldfelületeket, a romló közbiztonságot, stb. is. Ígérgetni persze nem kerül semmibe, hiszen Magyarország következmények nélküli ország. Jövőre jön az önkormányzati választás.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek