A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A kormányfő és a főpolgármester aláírták a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást. Orbán szerint 2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában – igaz addigra kiirtják a zöldterületeket.

A kormányfő és a főpolgármester aláírták a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást. Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap, a főváros napján tartott budapesti ünnepségen.

Az MTI híre szerint a rendezvény előtt Orbán és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: ehhez a városvezetés és a kormány részéről is jól szervezett, kemény, közösen végzett munkára lesz szükség, ezért hozták létre Tarlós Istvánnal egyetértésben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát.

Orbán a 2010 óta elért budapesti eredmények között említette a 4-es metró befejezését, a fonódó villamoshálózatot, az Országház, a Kossuth tér, a Zeneakadémia, a Budai Vigadó, az Erkel Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Ludovika megújítását, valamint több sportberuházást. Folyamatban van továbbá a Városliget rekonstrukciója, az Operaház, az Iparművészeti Múzeum és a 3-as metró felújítása is. Emellett a közfejlesztési tanácsnak hamarosan döntenie kell az új nemzeti öttusaközpontról, sorra nyerik vissza régi fényüket a budai várnegyed történelmi épületei, és rövidesen megkezdődik az új dél-budai súlyponti kórház építése is – sorolta a miniszterelnök.
"Ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk" – mondta Orbán Viktor.

A városlakók pedig látják a lerohadt egészségügyi épületeket, az értelmetlen sportberuházásokat, a pusztuló zöldfelületeket, a romló közbiztonságot, stb. is. Ígérgetni persze nem kerül semmibe, hiszen Magyarország következmények nélküli ország. Jövőre jön az önkormányzati választás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek