A rovat kizárólagos támogatója

Orbán Viktor kizárólag úgy tekint Budapestre, mint a haveri üzletek játszóterére és a politikai bosszú terepére. Ennek árát a budapestiek fizetik meg. A klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid keményen bírálta a kormány zöldfordulatát.

Dorosz Dávid a 168 Órának adott interjújában elmondta, hogy egyre kevésbé tud a főváros a kormánnyal együttműködni, tárgyalni. Úgy látja, a Fidesz nem lép érdemben a zöld- és fenntartható fejlődésért és a klímavédelemért. „Azt látjuk, hogy a kormány szinte csak olyan fejlesztéseket támogat Budapesten, amelyek az olimpiai helyszínekhez kapcsolódnak. Számomra egyértelmű, hogy Orbán Viktornak továbbra is az olimpiarendezés a fő célja” – nyilatkozta.

A közlekedési kérdésekben ellentmondást lát: szerinte az autósok és a biciklisek összeugrasztása a cél, Vitézy Dávid kinevezése pedig csak egy látszatintézkedés volt, hogy a Fidesz megmutassa, hogy „van egy barátságosabb, zöldebb, modernebb arca is”.

A Városliget védelméről ellentmondást nem tűrően nyilatkozott a politikus:

A Fidesz lázálmot kerget a Városligetben. Ez egy elavult, rossz, természet- és klímaellenes projekt. Nem szól másról, mint tízmilliárdokat kilapátolni a haveri cégeknek. Álláspontunk egyértelmű: a Városligetről nincs és nem is lehet kompromisszum. Mindent meg fogunk tenni, hogy ne induljanak be ezek az építkezések, és megvédjük közös, városi zöld örökségünket.

Dorosz úgy látja, hogy a főváros fejlesztése érdekében a Közfejlesztések Tanácsával tud az önkormányzat szakmai párbeszédeket folytatni. Szerinte „Orbán Viktor kizárólag úgy tekint Budapestre, mint a haveri üzletek játszóterére és a politikai bosszú terepére”.
168 Óra teljes interjú >>>

Nyitókép: Dorosz Dávid budapesti közösségi gyűlésen. kép: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek