A rovat kizárólagos támogatója

A kersztény/úri Fidesz KDNP vadászkormány három hét alatt álmodik annyi látogatót, amennyi a Fővárosi Állat- és Növénykertnek egy év alatt szokott összejönni. El is szórnak rá sok-sok tízmilliárdot, amiből talpra lehetne állítani az általuk legyengített természetvédelmet.

Legalább egymillió látogatót várnak a 2021-es vadászati világkiállításra, melyet Budapest mellett négy vidéki helyszínen rendeznek meg jövő ősszel – mondta Kovács Zoltán, a rendezvényért felelős kormánybiztos tegnap Dortmundban az MTI-nek. Hozzátette: a rendezvény szervezése folyamatban van, az előkészületekkel időarányosan jól állnak. Az “Egy a természettel ” Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen fogják bemutatni, hogy mit tudnak és mit gondolnak a vadászatról.

Csak összehasonlításképpen: a Fővárosi Állat- és Növénykertnek az éves látogatószáma 1 millió fő, ugyanezt a kormány most egy három hetes tematikus kiállítástól reméli. Mernek tehát nagyot álmodni – a baj az, hogy mindezt a mi kontónkra teszik: az eseményre elkülönített 50 milliárd forint már két éve is karcsúnak tűnt, csak az előkészületekre elment ugyanis 7 milliárd, a kommunikáció pedig önmagában több mint 1 milliárdot emésztett fel – eddig. Azt se felejtsük el, hogy nálunk a költségek varázslatos módon még évekkel az esemény befejezése után is emelkedésbe kezdhetnek.

Kovács Zoltán Dortmundban – ahol Európa legnagyobb vadászati kiállítása és vására zajlik – azt ígérte, a következő egy évben minden olyan nagyobb rendezvényen, vásáron részt vesznek, amely a vadászattal, a természettel, a horgászattal foglalkozik, pozicionálva ezzel a 2021-es rendezvényt. Több száz nemzetközi szervezetet és szereplőt terveznek megnyerni a 2021-es magyarországi világkiállításon való részvételre, annak népszerűsítésére – mondta.

Kovács szerint a Vadászati és Természeti Világkiállítás megrendezésére, az előkészületekre eddig mintegy 6-7 milliárd forintot költöttek. Az esemény központi eleme a Hungexpo vásárközpontban megrendezendő hazai és nemzetközi vadászati kiállítás lesz. A három hétig tartó rendezvényen kívül azonban sok más kiállítással, konferenciával és nemzetközi rangú eseménnyel is készülnek. A rendezvényen ezek mellett fontos szerepet kap a hal és vad gasztronómia, illetve az ezekhez tartozó borkultúra bemutatása.

Kovács Zoltán a dortmundi vásár hivatalos megnyitóján elmondta: Magyarország nagy örömmel vesz részt meghívott vendégként a dortmundi Jagd und Hund 2020 kiállításon. A vadászatnak kiemelt és felelősségteljes szerepe van az európai és a világ vadgazdálkozásában és a fenntartható természetgazdálkodás megtartásában.

Hozzátette: a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás központi témája lesz a természetmegőrzés fontosságára felhívni a figyelmet, valamint a fenntartható természethasználat népszerűsítése. A vadászat és a vadászok, a halászat és a halászok a kulturális örökség részei, a 2021-es világkiállítással a sikeres 1971-es vadászati világkiállítás ötvenedik évfordulóján ismét a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet Magyarország.
Via MTI/magyarnarancs.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás