A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hirado.hu

A kenyai vadgazdálkodási szolgálat ama orvvadászcsoport után kutat, mely gyanújuk szerint egy egész, 11 egyedet felölelő elefántcsaláddal végzett.

Az állatokat szombaton lőtték le. Kenya az utóbbi időben egyre agresszívebben lép fel az orvvadászokkal szemben, miközben megpróbál harcolni a felerősödött elefántcsont iránti ázsiai igénnyel. Évente mintegy 100 elefántot ölnek meg az orvvadászok Kenyában. A nemzetközi kereskedelmet hosszú ideje tiltó egyezmény ellenére gyakran csempésznek elefántcsontot Ázsiába dísztárgyak készítéséhez, míg a rinocérosztülköket a hagyományos gyógyászatban alkalmazzák.

A szombati pusztítást a Tsavo Nemzeti Parkban hajtották végre, mely Kenya legnagyobb folytatólagos ökoszisztémája, mintegy 13 ezer elefánt otthona. A szakemberek úgy hiszik, az orvvadászok csoportja tízfős lehet. A szolgálat közleménye szerint mindegyik elefánttetemen golyónyomok figyelhetők meg.
A kenyai kormány 1989-ben tiltotta be az elefántcsont-kereskedelmet. Az állatok orvvadászatának mértéke ennek eredményeképpen jelentősen csökkent, az utóbbi években azonban ismét elharapózott az illegális vadászat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek