Hirdetés

A kisebb és nagyobb kedvencek havi utaztatása még kétezer forintba sem kerül, de akinek országbérlete van, semmit nem kell fizetnie.

Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új közösségi közlekedési tarifarendszerben, a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni – közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A kutya-országbérlettel annak érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd a kutyákat szállítani, sőt, a kedvezményes országbérlettel rendelkezők minden további költségtérítés nélkül felszállhatnak kutyával a helyközi közösségi közlekedési járművekre.

A fideszes politikus abban bízik, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, mert mint kiemelte, „embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást”. Emlékeztetett: a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány nemrég együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt.-vel, hogy mikrochip-leolvasókat és információs táblákat helyeztek ki számos vasútállomáson, hogy elősegítsék a kóbor állatok hazajutását, befogását.

A kutyabérlet bevezetésének ideológiája szerint „Magyarországon egyre több az állatbarát munkahely, így a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal a munkahelyükre”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás