A rovat kizárólagos támogatója

Rengeteg szemetet hányt szét valaki a párkányi fürdő közelében, a TV Markíza úgy tudja, a hulladék Magyarországról származhat. Többek között bútordarabok, elektronikai készülékek, valamint húsmaradványok is szennyezik a területet.

A több száz megtömött zsákban gyúlékony vegyszerek maradványai, valamint személyi adatokat tartalmazó dokumentumok is vannak. Ezek alapján nyilvánvalónak tűnik, hogy a szemét Budapestről származik.

A szél időközben már több zsákból is szétfújta a szemetet a Vadas fürdő környékén. Egyebek mellett bútordarabok, elektronikai készülékek, valamint húsmaradványok is díszelegnek a területen.

Hogenbuch Endre, a fürdő igazgatója a televíziónak elmondta, a zsákokban lévő dokumentumokon konkrét nevek és címek szerepelnek, régi számlákat és szállítóleveleket is tartalmaz. „Egy magyar üzletember névjegykártyáit is megtaláltuk. Úgy tűnik, hogy a szemét nem Szlovákiából származik” – tette hozzá.

A közel nyolc hektárnyi területen lévő szemétért felelős személyeket már keresik, súlyos büntetésre számíthatnak. Nem lesz azonban a hatóságoknak könnyű dolga, a környéken ugyanis nincsenek kamerák.

És hogy meddig díszeleg még Párkányban a több száz zsáknyi szemét? A fürdő igazgatója úgy reagált, hogy csak azt követően tudják eltávolítani a szemetet, miután megszáradt a sár, addig ugyanis nem tudnak a térségre bejutni a megfelelő gépekkel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás