A rovat kizárólagos támogatója

Az osztrák főváros állatmenhelye, a „TierQuarTier Wien” az elmúlt öt évben több mint 8.600 kutyát, macskát és más elkóborolt és magára hagyott házikedvencet fogadott be és talált nekik új, szerető otthont.

Európa legmodernebb állatvédelmi kompetenciaközpontja, a bécsi TierQuarTier idén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. A 2015-ben épült állatmenhely az elmúlt években több ezer kisállat kényelmes és korszerű elhelyezését biztosította. A telep 9.700 négyzetméteres területén több tágas kennel és ketrec került kialakításra.

Az épület fűtését a szomszédos szeméttelepen keletkező hulladékhővel biztosítják. Nyáron ugyanebben a rendszerben talajvizet keringetnek, hogy így hűtsék az épületet és az állatok szállásait.

A menhelyen kizárólag gazdátlan, elkóborolt állatoknak viselik gondját. De nem csak elkóborolt kutyákat és macskákat fogadnak be, hanem aranyhörcsögöket, tengerimalacokat,  törpenyuszikat sőt még egereket is.  A menhelyen szakemberek foglalkoznak az ide került állatokkal, így azok szükség esetén a legjobb orvosi ellátásban részesülnek. A befogadás során egy leírás is készül róluk, ahol feljegyzik az állat korát, nemét, fajtáját és színét. A leendő gazdik így a honlapon keresztül is tájékozódhatnak az örökbefogadásra váró állatokról, sőt még képeket is nézhetnek róluk. Az örökbefogadást egy erre kijelölt csapat intézi, akik a személyes konzultáció során felmérik és összekötik a megmentett kisállatokat az új gazdikkal.

A TierQuarTier nem csak állatokat fogad be, hanem tanfolyamokat is szervez. Havonta egyszer például náluk is el lehet végezni a gazdiképző tanfolyamot, amely minden bécsi kutyatartó számára kötelező.

Nyitókép: a TierQuarTier születésnapi tortája, Annemarie Hurban, Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Thomas Benda  fotó: © PID / VOTAVA

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás