A rovat kizárólagos támogatója

Megkezdődött az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol vasárnapig többek között az állatok egészségével, gondozásával kapcsolatos kulisszatitkokat ismerhetik meg a látogatók.

Az ötnapos eseményen az állatkert partnerszervezetei, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Greenpeace Magyarország, valamint a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége is kínál programokat, emellett a látogatók megtekinthetik a tegnap átadott afrikai kunyhót is. A szavannakifutó mellett található nádfedeles, kör alakú, vályogtéglákból készült kunyhót az Afrikai-Magyar Egyesület ajándékozta az állatkertnek. Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója a tegnapi megnyitón emlékeztetett: az első állat- és növényszeretet napját 1922-ben rendezték meg. Az utolsó ilyen eseményt a második világháború előestéjén tartották, idén pedig hagyományteremtő szándékkal rendezik meg ismét természet- és állatvédő szervezetekkel közösen.

Mint mondta, az állatszeretet mindig emberközpontú fogalom, hiszen a természetben minden faj az együtt élő ökoszisztéma része, mindegyiknek megvan a maga szerepe, feladata és hivatása. Hozzátette:azt kellene elérni, hogy az emberek azon gondolkodjanak, hogyan tudunk az összes élőlénnyel együtt élni és nem a kárukra lenni.  A fesztiválon az érdeklődők többek között megismerkedhetnek az állatkert állatmentő tevékenységével, a legutóbb bekerült mentett állatokkal és megtekinthetik a Varázshegyben nyíló Antartktisz közelről című kiállítást is.

Az Állatszeretet Fesztiválhoz kapcsolódva szombaton nyílt napot tartanak a pedagógusoknak, bemutatva az állatkertben igénybe vehető pedagógiai lehetőségeket. Vasárnap az állatkerti nevelőszülők napját rendezik meg.

Az Állatszeretet Fesztivál részletes programja a www.zoobudapest.com oldalon olvasható.

Kapcsolódó anyagok:

Állatkertészi csúcs Budapesten

A vadállatok fele elpusztult, ölbe tett kezekkel néz a világ

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek