A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Mától október 1 péntekig négy nagyvárosban közúti mérésekkel ellenőrzik az autók környezetvédelmi állapotát, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel.

Az akcióban a járművek esetleges problémáira hívják fel a figyelmet, az erősen szennyező autókat időszakos vizsgálatra rendelhetik be. A tervek szerint mától öt napon keresztül várhatóan  6-700 közúti mérést végeznek Budapesten, Győrben, Pécsen és Szegeden.

A területileg illetékes Közlekedési Felügyeletek munkatársai minden nap máshol, a fővárosban 15, a vidéki megyeszékhelyeken pedig öt-öt helyszínen dolgoznak majd.

A közlekedés és benne túlnyomórészt a közúti forgalom a magyarországi üvegházhatású gázkibocsátás ötödéért felel. A minisztérium közleményében azt írják, a magyar kormány 2050-re klímasemlegessé kívánja tenni Magyarországot, és ehhez a klíma- és természetvédelmi akciótervben is több intézkedéssel ösztönzi az ágazat zöldítését. Példaként említették, hogy a zöld busz program támogatásával országszerte legalább 1100 elektromos busz áll forgalomba 2025-ig.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek