Hirdetés
(X)

Amellett, hogy hosszú távon pénzt takarítunk meg, a vízszűrő kancsó és a szódagép segítségével irányíthatjuk az italok összetevőit, és környezetbarát választás, így nincs szükség felesleges palackokra és dobozokra.

A sokoldalú vízszűrő kancsó

A hazai internetes boltokban közel 6 ezer forintért megvásárolható BWT Vida vízszűrő kancsó szettet fehér színben és 3 szűrővel kínálják, 2,6 liter és a 1,4 szűrt víz űrtartalommal rendelkezik. A gyártó hatékony vízkő elleni védelmet ad készülékeihez, mindezek mellett értékes magnéziumot is juttat a vezetékes vizünkbe, ami tökéletessé teheti a kávé és tea valódi ízét. Arra érdemes odafigyelni, hogy a vízszűrő kancsó csak ivóvíz minőségnek megfelelő vízhez vehető igénybe.

Planet Blue – intsünk búcsút a műanyag vizes palackoknak és óvjuk a környezetünket

A BWT által forgalmazott vízszűrő kancsó remek megoldás a kisebb háztartások számára. A különleges BWT szűrési technológiának hála a vízszűrőmodell ízletes, kifogástalan minőségű (Magnesium Mineralizered) szűrt vízzé alakítja a vezetékes vizünket. Sokoldalúságát mutatja, hogy a fedőn kívül minden részét mosogatógépben tisztíthatjuk.  Az egyszerű kialakítása miatt szinte minden hűtőszekrény ajtajába kényelmesen betehető, így a friss szűrt víz bármikor elérhető, amikor csak szeretnénk.

A vízszűrő kancsó alkalmazása csökkenti a CO2-kibocsátást, és indirekt módon segíthet a klímaváltozás elleni harcban. Továbbá egyre kevesebb plasztik palackra lesz szükségünk, ezzel pedig az óceánok élővilágát mentjük meg.

A környezetbarát szódagépek

A szódagépek másodpercek alatt szén-dioxidot adnak a sima vízhez a cserélhető patronból. Egyes típusokat még arra is használhatjuk, hogy más italokhoz, például friss gyümölcslevekhez vagy limonádéhoz adjanak friss, szénsavas ízt. A vízszűrő kancsókhoz képest az ilyen berendezések már jóval drágábbak, azonban a 20 és 30 ezer forintos típusok hosszabb távon jó szolgálatot tehetnek, miközben szintén környezetkímélő termékek.

Mire érdemes odafigyelni a szódagép vásárlásakor?

Sokoldalúság

Sok szódagyártót, köztük a népszerű SodaStream modelleket is csak víz szénsavasítására tervezték. A szénsavasodási folyamat után friss gyümölcs, fűszernövény vagy ízesítő cseppek formájában ízesíthető a víz. Más szódagépek – ahogy a vízszűrő kancsóknál – bármilyen folyadék dúsítására használhatók, beleértve a gyümölcslevet, teát, koktélokat és a bort (pl. fröccs). Megéri ez a tulajdonság, ha szeretne új dolgokat kipróbálni.

Fókuszban a szén-dioxid

A legtöbb szódagyártó szén-dioxid- (CO2) palackot alkalmaz az italok dúsításához. Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a modell tartalmaz-e CO2-palackot. Nem mindegyikhez jár automatikusan, ezért előfordulhat, hogy külön kell beszereznie egyet. Alternatív megoldásként találhatunk szódagépeket kezdőkészletekbe csomagolva, amelyek néhány CO2-palackot és/vagy további palackokat tartalmaznak.

Palack anyaga

A legtöbb szódagép vagy vízszűrő kancsó műanyagból készül. Ha nem kedveli a plasztikot, akkor keressen olyan szódagépet, amelyhez üvegpalack tartozik. Ne feledje, hogy az üvegpalackos berendezések általában drágábbak, mint a műanyag társaik. Számos gyártó további palackokat kínál, legyen az akár műanyag, vagy üveg, így biztos lehet benne, hogy mindig készen áll egy tiszta palack az egészséges vízhez.

Méret

A munkalapon elhelyezett egységek általában nagyobb CO2-tartályok elhelyezésére is alkalmasak – így nem szükséges gyakran cserélni –, míg a kisebb modellek, mint például a klasszikus szódásszifon, tökéletesen alkalmasak a kis zsúrkocsira, piknikkosárba vagy vihetjük magunkkal házibuliba is.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a vízszűrő kancsó és a szódagép egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy bolygónk élhetőbbé váljon és hosszabb távon kevesebb káros palackkal szennyezzük vizeinket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás