A rovat kizárólagos támogatója

Veszprém egyik legszebb, erdős, ligetes óvodája volt az Egry úti. Volt, mert a napokban megkezdődött az elavult pavilonok régóta ígért felújítása, amelyhez, úgy tűnik, szükségképpen hozzátartozik a tarvágás. A meghitt, árnyas udvar, az aprócska KRESZ park egyik napról a másikra eltűnt, az épülettel együtt ledózerolták a fákat is, amelyek közt öles törzsű platánok is díszelegtek. A látványterv szerint térkő borítást kap az udvar, így a lomboknak végleg búcsút mondhatnak a szülők. Így vette el az önkormányzat az Egry úti óvodások feje fölül az árnyékot.

Ugyanez az önkormányzat tervezett mélygarázst a Petőfi Színház kertjébe, a kietlen város egyetlen nagy parkjába is, amely tervüktől csak egy határozott civil tiltakozás tántorította el az ötletgazdákat, akik magukat ökotudatosnak hirdetik. Ugyanők  építik városszerte a kerékpárutakat, körforgalmakat, amelyeknek idős fák tucatjai esnek áldozatul, sokszor teljesen értelmetlenül, mert nem útban vannak, csak, pechjükre, a környéken. Az ötleteik kifogyhatatlanok, már előre látható, hogy az “Európa kulturális fővárosa” címre hivatkozva fájdalmas városi tájsebek keletkeznek szakértő, humánus és keresztény szemléletű hozzáállásuk nyomán.


Ezt a cikket (és fotókat) egyik olvasónktól kaptuk. Várjuk az Önök zöld témájú anyagait is. Az alábbi helyekre küldhetnek be anyagokat olvasóink >>>

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek