A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Leszámolnak a műanyag palackokkal a San Franciscó-i reptéren. Újratölthető kulacsot kell vennie mindenkinek, aki vizet akar tölteni.Száműzték az egyszer használatos műanyag palackokat a San Franciscó-i Nemzetközi Reptérről. Az ország egyik legfontosabb repterének példa nélküli intézkedése augusztus 20-án lép életbe.

Az intézkedés érinti a reptéri éttermeket, kávézókat és az automatákat is. Azoknak az utazóknak, akiknek vízre van szükségük, újratölthető alumínium- vagy üvegkulacsot kell vásárolniuk, ha nem hoztak saját palackot. A repülőtér területén 100 palackutántöltő helyet alakítanak ki, ahol ingyen lehet szűrt vizet vételezni.

A San Franciscó-i önkormányzathoz tartozó repülőtér egy 2014-es rendeletet követ, amely megtiltja a műanyag palackok értékesítését a város tulajdonában lévő ingatlanokon.

A műanyag csökkentése része a nagyobb tervnek, melynek célja a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentése és a hulladéklerakókra kerülő szemét nagy részének kiiktatása 2021-re – mondta Doug Yakel szóvivő.

A San Franciscó-i Nemzetközi Reptéren évente mintegy négymillió műanyag palackot értékesítenek.
Eddig Dubajban és Indiában is bejelentettek hasonló intézkedéseket, de azokat még nem léptették életbe.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás