Hirdetés

Nyílt levélben kérte a Tudatos Vásárlók Egyesülete az Aldit, a Spart és Lidlt, hogy árulják külön polcokon a pálmaolajmentes termékeiket.

A Tudatos Vásárlók Egyesületének felhívására eddig a Spar és az Aldi válaszolt  Az egyesület arra kérte a nagyobb üzleteket: külön polcokon árulják a pálmaolajmentes termékeiket, hogy aki nem akar ilyet venni, annak ne kelljen órákig böngésznie az összetevők listáját.

Az Aldi azt írta, jelenleg is dolgoznak egy olyan jelölésrendszeren, amely az üzletben segítené a vásárlók tájékozódását, és könnyen megkülönböztethetővé tenné a pálmaolajmentes termékeket.  Az Aldi Magyarország pálmaolaj-beszerzési politikáját a cég minden partnerének kötelező betartani, máskülönben nem szállíthatnak az Aldiba termékeket – tették hozzá. Emellett a saját márkás Natur Aktiv bio termékcsalád ettől az évtől teljes mértékben pálmaolajmentes, és szintén idén januártól kizárólag fenntartható forrásból származó pálmaolaj lehet a cég saját márkás termékeiben.


Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője az alábbi állásfoglalást küldte:

„Jó hír, hogy a SPAR szeretné a felhasznált pálmaolaj mennyiségét is jelentősen visszafogni, mivel az alapanyag iránt világszerte fokozódó igénynek esőerdők – és így számos növény- és állatfaj – esik áldozatául. Ezért az áruházlánc azt tűzte ki célul, hogy már 2019 végére a többletértéket hordozó saját márkái – SPAR Natur*pur Bio, SPAR Premium, SPAR Vital, SPAR free from és DESPAR – esetében elérje a teljes pálmaolajmentességet. A pálmaolaj kiváltása az érintett termékkategóriákban már csak minimális számú terméknél nem valósult meg. A folyamatot az év végéig ezeknél is le szeretnénk zárni.  A fenti márkacsaládok aktuálisan közel 300 nemzetközi, illetve hazai fejlesztésű élelmiszert foglalnak magukban.

A pálmaolajmentes termékek könnyebb azonosíthatósága érdekében a csomagolások többségén logóval jelezzük a pálmaolajmentes receptúrát, ezzel is biztosítva a vásárlók számára a gyors és egyszerű beazonosítást.”

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás