A rovat kizárólagos támogatója

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 14 hónapos programot valósít meg Természetvédelmi tréningek a zöld civil szektor önmegerősítésére európai jó gyakorlatok alapján címmel. E pályázat keretében lehet most 6 izlandi továbbképzési helyet megpályázni természetvédőknek. A beadási határidő március 9. hétfő 24:00!

A pályázat célja olyan természetvédelmi tematikus tréningek szervezése, ahol a természetvédelmemben élethivatás szerűen tevékenykedni kívánó szakemberek és egyetemi hallgatók olyan képzésben vehetnek részt, amely elősegíti, hogy tudatos civilként maguk is előmozdítói legyenek a zöld szektor megerősödésének. Továbbá, amely növeli saját elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon. A képzések lefedik az alternatív forrásteremtés módszertanát, a közösségépítést, a faj- és élőhelyvédelem, tájvédelem bizonyos gyakorlati vonatkozásait és a hatékony természetvédelmi kommunikáció technikáit.

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 6 izlandi támogatott tanulmányutat hirdet meg a természetvédelmi civil szektor aktivistái számára az alábbi feltételekkel:

□ Elhivatottság a természetvédelem ügye mellett
□ Hosszú távú karrier-tervek a természetvédelmi ágazatban
□ Igazolható szakmai tapasztalat (civil szervezetnél eltöltött aktív önkéntesi idő, munkaviszony, önálló programok kivitelezése stb.)
□ Aktív, használható kommunikációs képesség angol nyelven közép fokon (ez a kiutazás alapfeltétele, a kiválasztásnál ellenőrzésre kerül)
□ Vezetői kvalitások, önállóság, proaktivitás, jó kommunikáció, határozottság
□ Korhatár: 18+ (az ideális jelölt legalább másod-harmadéves egyetemista, de legfeljebb harmincas évei közepén jár)
□ Előnyt jelent a szakirányú végzettség (pl. ökológia, természetvédelmi mérnök, erdőmérnök stb.), vagy megfelelő szakirányon lévő aktív hallgatói jogviszony, B kategóriás jogosítvány megléte, aktív önkéntesi/munkatársi viszony hazai zöld civil szervezetnél.
□ Az izlandi képzésről hazatérő fiatalok vállalják, hogy a 2015 nyarán Zala megyében szervezett öt db magyar nyelvű természetvédelmi táborból kettőben táborvezetőkként részt vesznek, átadva megszerzett ismereteiket a Magyarországon szervezett táborok résztvevőinek. Továbbá a projekt disszeminációjában aktívan közreműködnek.

A pályázás menete:
A 6 személy kiválasztását gyorsított eljárásban hajtjuk végre. Az izlandi képzés legkésőbb 2015. április 02-án meg kell, hogy kezdődjön.

A jelentkezők a gyongybagoly@gyongybagoly.hu email címre küldjék meg egy közös szöveges fájlba szerkesztett arcképpel ellátott szakmai önéletrajzukat és motivációs levelüket. A pályázatokat magyar nyelven kell beküldeni. A motivációs levélben feltétlenül térjen ki eddigi tapasztalataira, karrier terveire, hogy miért érzi magát alkalmasnak arra, hogy a zöld civil szektor megerősítésért aktívan is képes tenni, civil szervezet(ek)hez való kötődését. A motivációs levél rész ne haladja meg az egy A/4 gépelt szöveg terjedelmet 12 pontos betűvel szedve! A szakmai önéletrajz pontokba szedve, vázlatosan mutassa be a kiírás szempontjából releváns tapasztalatokat! A dokumentum feltétlenül tartalmazza az Ön telefonos elérhetőségét is!

Beküldési határidő 2015. március 9. hétfő éjjel 24:00

További információ kérhető a 06 20 322 5620 telefonszámon

Ne halogassa, küldje el jelentkezését mielőbb, és vegyen részt a hazai zöld mozgalom építésében!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek