A rovat kizárólagos támogatója

A budapesti flashmob akció a kerékpáros munkába járás pozitívumaira, a közlekedők számára realizálható konkrét előnyökre kívánta felhívni a figyelmet, melyeket bárki könnyen megtapasztalhat, ugyanis a kerékpár a gyors, olcsó és környezetbarát közlekedési eszköz.

A Magyar Kerékpárosklub forráshiány miatt az idei évben a Bringázz a munkába! kampányt takarékos formában, Bam! Minimál néven valósítja meg. A munkába tekeréseket 2011. október 26-ig regisztrálhatják a résztvevők a bringazzmunkaba.hu weboldalon.

A Gellért teret hétfőn reggel megszállták a kerékpárral közlekedők, akik figyelemfelhívó flashmobbal a kerékpáros munkába járás előnyeire kívánták felhívni a figyelmet. A néhány perces akció keretében a Magyar Kerékpárosklub aktivistái a piros lámpánál várakozó autósok elé egy 7 méteres molinót feszítettek ki Bringázz a munkába! felirattal, miközben a többi résztvevő óriás szövegbuborékokat helyezett a pirosnál várakozó autósok mellé, kifejezve, hogy milyen valós érvek késztethetik az autóban ülőket arra, hogy váltsanak kerékpárra.

Kerékpáros flashmobKerékpáros flashmob

A Bringázz a munkába! kampány 2008-as indulása óta évente több mint 20 ezer közlekedőt aktivizál, akik az 5 hetes kampányidőszak alatt kerékpárral járnak munkahelyükre. A Magyar Kerékpárosklub az EU-tól elnyert támogatás megszűnése miatt az idei évben takarékos Bam! Minimál kampányt hirdet, mely 2011. október 26-ig tart. A Bam! kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a bam.hu oldalon, és a kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a kampány honlapján található közlekedési naplóba bejegyezni.

Elérhetőségek: www.bringazzmunkaba.hu , facebook.com/bringazzamunkaba

A flashmob résztvevőiA flashmob résztvevői
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek