A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: kormany.hu

Újraválasztották Pataki György közgazdászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét a biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma szolgáltatásokkal foglalkozó kormányközi platform (IPBES) tagjai közé.

Az ENSZ keretein belül működő platform 2012 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy erősítse a tudomány és a szakpolitikai döntéshozatal közötti kapcsolatot. Magyarország a kezdetekről aktív szerepet vállal a munkában.

A platform lényege, hogy az ökológusokat, társadalomtudósokat, a helyi és ősi termelési tudást ismerőket, a közgazdászokat összehozza, és regionális, illetve globális szinten olyan konszenzusos javaslatot dolgozzon ki, amely feltárja azokat a legalapvetőbb tényeket, valamint megfogalmazza azokat a tennivalókat, amelyeket a biológiai sokféleség megőrzésének 2020-ig történő stratégiája uniós és világszinten meghatároz.

A jelenleg 123 tagállamot számláló IPBES működését egy úgynevezett multidiszciplináris szakértői testület segíti, amelynek 25 tagja van, vagyis 5-5 képviselője a világ ENSZ régióiból. Óriási szakmapolitikai siker, hogy a magyar kormány jelöltjét ismét beválasztották a testületbe.

Kapcsolódó anyagok:

Magyarok kulcsszerepben a biodiverzitás megőrzésének globális porondján

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás