A rovat kizárólagos támogatója

A környezetszennyezés miatt rengeteg állat pusztul el a világ minden táján. A tengerekbe áramló hatalmas mennyiségű szemét az ott élő állatok életét is megkeseríti, többen pedig azért halnak meg, mert belegabalyodnak a műanyag hulladékokba, amikből nem tudnak szabadulni.

Becslések szerint évente egymillió vízi madár és nagyjából 100 ezer tengeri teknős és tengeri emlős, mint például a tengeri vidra hal meg a műanyagokba gabalyodás miatt. Egy floridai központú sörgyár, a Saltwater Brewery most nagy lépést tett ahhoz, hogy legalább az ő termékeikkel járó szemét ne okozzon problémát a vízben élő állatoknak.

A remek kezdeményezés több szempontból is értékes, ráadásul tengeri állatok ezreit lehet így megmenteni.

Egy olyan csomagolást készítettek a hatos kiszerelésű söreikhez, ami ehető, így ahelyett, hogy megöli az állatokat, táplálékul szolgál számukra. Ráadásul ez 100 százalékban bio és újrahasznosított anyagokból készült, például búzából és árpából, amit nem is kell külön beszerezni, mert a sörfőzésből megmaradnak.

A gyártó célja az, hogy minden műanyag csomagolást erre a megoldásra cseréljék le, még ha ez nagyobb költséget is jelent. Remélik, hogy ezzel példát mutatnak, és más gyártók is csatlakoznak a kezdeményezésükhöz. Ha több cég választja a környezetbarát csomagolást, akkor ennek előállítási költségei is csökkennek, ráadásul versenyképesebbé válik a hagyományos műanyag mellett, ezen felül pedig tengeri állatok ezreit menthetik meg.
 

Via: SZMO

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás