A rovat kizárólagos támogatója

PET palack rengeteg és megannyi hulladék található az óbudai Mátyás-hegy erdejében, amit már a természet sem tud elrejteni. A képek magukért beszélnek!Az idei nyári időszakban a Hulladékvadász sorra kapja az olyan bejelentéseket, amikben hemzsegnek az eldobált vagy értelmetlenül felhalmozott PET palackok. Ezeknek a bejelentéseknek az a pikantériája, hogy pont a nemzetközi műanyagmentes július kihívás hónapjában kerültek bejelentésre.
Igaz, a bejelentés publikálásának pillanatában már augusztus 1-je van, de műanyagmentesség nem egy hónapos kihívás szerintünk, hanem egy teljes élethosszon át tartó tevékenység. A kihívás célja, hogyha lehetőségünk van rá mellőzük a felesleges műanyag-felhasználást.

Mint a Hulladékvadász írja (ahol további képeket láthatnak), fontos hangsúlyozni, hogy nem a műanyaggal van a gond, hanem az egyes emberek hanyagságával és az egyszer használatos műanyag termékek életszerűtlen létezésével. Hála az európai döntéshozók helyzetfelismerésének 2021-től az Európai Unióban betiltják a könnyen helyettesíthető egyszer használatos műanyagtermékeket.


A bejelentés feltöltésének, bejelentésének a napján az Óbuda Önkormányzatától a hulladekvadasz.hu alábbi választ kapta:
“Köszönettel megkaptam megkeresését a Mátyás-hegyi pet palack ügyben, ugyanakkor szeretném tájékoztatni, hogy a megjelölt helyszín, illetve az egész erdőterület a Pilisi Parkerdő Zrt. fenntartásában áll. Ennek tudatában javaslom, hogy a bejelentést illetékességből feléjük szíveskedjen továbbítani.”
A lap megköszönte a villámgyors választ, és a bejelentést továbbította a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás