A rovat kizárólagos támogatója

Vincze Miklós, a 24.hu újságírója is átvehette a Podmaniczky–díjat, a Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetsége elismerését. A kitüntetést 1982 óta azoknak adományozzák, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

Az ünnepélyes díjátadást hagyományosan a szövetség által rendezett Országos Találkozó és Szakmai Konferencia keretében tartották, ennek ezúttal Kiskunhalas adott otthont.

A 24.hu újságírója az Ismeretlen Budapest és az Ismeretlen magyarok című sorozatok szerzője, munkásságát korábban Csengery-díjjal ismerték el. Az indoklás szerint Budapest korábban ismeretlen arcának, meglévő és eltűnőben lévő épített örökségének, és ezen keresztül a főváros társadalmi és gazdasági folyamatainak szakszerű, pontos és olvasmányos ábrázolásáért kapta az elismerést.

Vincze Miklós újságíró. kép: Sarkadi Péter greenfo

Mi marad műemlékeinkből?

Az utóbbi időben felerősödött az a tendencia, hogy az ingatlanfejlesztők kormánybarát hátszéllel szinte bármit megtehetnek a műemlékekkel, miután az Orbán-kormány kivégezte a műemlékvédelem intézményrendszerét is. Podcastunkban Vincze Miklóssal a 24.hu szakújságírójával pár Budapest épületen keresztül mutatjuk be épített környezetünk lebontását.

Nyitókép: Vincze Miklós a Podmaniczky-díjjal. kép Szajki Bálint 24.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás