A rovat kizárólagos támogatója

2003. április 17.-én a FÖLD NAPJA alkalmából a Budapest Kongresszusi Központban átadták a Pro Natura díjakat.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter a FÖLD NAPJA alkalmából – a természetvédelem terén végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként –

PRO NATURA DÍJAT adományozott:

1. Fintha Istvánnak,
a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tanácsadójának,a természetvédelem ügyét több, mint három évtizede kiemelkedő szakmai ismeretekkel és elhivatottsággal szolgáló munkájáért, különös tekintettel a fehér gólya védelmi program elindítása és megvalósítása, továbbá a fiatal nemzedék természetvédelmi nevelése terén kifejtett szakmai és publikációs munkásságáért.

2. Dr. Kárpáti Lászlónak,
a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság vezetőjének,a természetvédelem ügyét hosszú idő óta széleskörű ismeretekkel és elhivatottsággal szolgáló, magas színvonalú – nemzetközi körökben is elismert – szakmai, vezetői, tudományos munkásságáért, különös tekintettel az ifjúság oktatása, nevelése és szemléletének formálása terén kifejtett tevékenységének elismeréseként.

3. Nagy Sándornak,
a dombóvári Molnár György Általános Iskola igazgatójának,a természet szeretete és védelme, a természetvédelem népszerűsítése érdekében kifejtett – több mint két évtizedes – szemléletformáló munkásságáért, különös tekintettel a térség ifjúságának természetvédelmi nevelését szolgáló Pacsmagi Erdei Iskola megszervezéséért, működésének biztosításáért.

4. Posztumusz díjat adományoz Sánta Antalnak,
a KvVM TvH Ökológiai Osztálya közelmúltban elhunyt osztályvezetőjének,a természetvédelem ügyét komoly szakmai felkészültséggel és elhivatottsággal szolgáló – több mint két évtizedes – munkásságáért, különös tekintettel a botanika területén az alapok megteremtésében, a botanikai természeti értékek védelme érdekében kifejtett példamutató, lelkiismeretes munkájának elismeréseként.A díjat átveszi : Sántáné Csák Angéla Sánta Antal özvegye

5. Dr. Victor Andrásnak,
az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar, Kémiai Tanszék főiskolai tanárának, a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület elnökének,a természet- és környezetvédelem ügyét magas színvonalon szolgáló – nemzetközi körökben is elismert – oktatói, nevelői, tudományos és publikációs munkásságáért, a környezeti-természetvédelmi nevelés elméleti hátterének kidolgozásáért, továbbá a környezeti nevelési módszereket, a természetvédelmi szemléletet közvetítő pedagógus-továbbképzések megvalósításáért.


pro natura.jpg
pro natura.jpg

PRO NATURA EMLÉKPLAKETTET adományozott:

1. Czájlik Péternek,
a Vásárhelyi István Természetvédelmi Kör elnökének,a hazai természetvédelem, és különösen az erdővédelem érdekében kifejtett szemléletformáló, ismeretterjesztő és kutatói munkásságának elismeréseként.

2. Csomor Tibornak,
magas- és mélyépítő mérnöknek,a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Baranya megyei Csoportja tagjának, a madárvédelem érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, különösen a Kölked községben megnyitott a fehér gólya életciklusát, anatómiáját, kutatását és jelentőségét bemutató múzeum létrehozásáért.

3. Fabó Zsigmondnénak,
a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Tájvédelmi és Építészeti Osztálya vezetőjének,a természeti értékekben gazdag Balaton-felvidék természeti és táji értékeinek tartós megőrzését és gazdagítását szolgáló szakmai, vezetetői munkájának, aktív szemléletformáló tevékenységének elismeréseként.

4. Dr. Gyulai Péternek,
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Talajvédelmi Szolgálatagrozoológusának,az Észak-Magyarország rovarvilágának és egyéb természeti értékeinek feltárása, megőrzése terén kifejtett kiemelkedő munkásságának elismeréseként.

5. Szinetár Miklósnak,
körmendi nyugalmazott tanárnak,a természet- és környezetvédelem, a biológiai tanítás, kutatás és ismeretterjesztés terén kifejtett – a természetvédelem ügyét szolgáló – kiemelkedő tevékenységének elismeréseként.

6. Takácsné Bolner Katalinnak,
a KVVK TVH Barlangtani Osztálya osztályvezetőjének,a hazai barlangvédelem, az élettelen természeti értékek védelme érdekében kifejtett példamutató, lelkiismeretes, komoly szakmai felkészültséggel végzett munkájának elismeréseként.

7. Zsoldos Árpádnak,
a Xanthus János Természetvédelmi Oktatóközpontprogramvezetőjének,az ifjúság természet- és környezetvédelmi oktatása és nevelése terén kifejtett tevékenységéért, különös tekintettel a Xanthus János Természetvédelmi Oktatóközpont kialakításáért, természetvédelmi programok, táborok szervezéséért.

8. A Hévízért Városvédő Fejlesztő Kulturális Egyesületnek,
a Hévízi-tó, valamint a környezetében található lápok védelme érdekében végzett, kitartó, szakmailag megalapozott és eredményes tevékenységük elismeréseként.Az emlékplakettet átveszi: Füzesi Lászlóné, az Egyesület elnöke

9. A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének,
a térség környezet- és természetvédelemi állapotának javítása, az ifjúság környezeti nevelése, a lakosság környezetvédelmi szemléletformálása terén kifejtett kiemelkedő munkájuk elismeréseként.Az emlékplakettet átveszi: Deák József, az egyesület elnöke

10. VÁM- és Pénzügyőrség Központi Repülőtéri Parancsnokság, 1.sz. Repülőtéri Hivatal Operatív Csoportjának,
a veszélyeztetett vadon élő állatok és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló Washingtoni Egyezmény (CITES) hazai végrehajtása során – a természeti értékek illegális behozatalának felderítésében – kifejtett kiemelkedő tevékenységükért.Az emlékplakettet átveszi: Tóth Miklós a csoport vezetője

MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott :

1. Békefi Andrásnak,
a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságőrkerület vezetőjének,a térség természeti értékeinek védelme, továbbá környezeti nevelési programok megvalósítása terén nagy szakmai elhivatottsággal és lelkesedéssel végzett munkájának elismeréseként.

2. Bíró Csabának,
a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság informatikai referensének,az intézmény informatikai rendszerének fejlesztése, továbbá madártani kutatóbázis megszervezése és létrehozása terén végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként.

3. Bíró Istvánnak,
a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi tájegység vezetőjének,a természeti értékek védelme terén – nagy szakmai elkötelezettséggel – végzett kiemelkedő munkájáért.

4. Firmánszky Gábornak,
a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságtájegység vezetőjének,a természeti értékek megőrzése, védetté nyilvánítása, a természetvédelmi kezelési tervek megalkotása, szempontrendszerek kidolgozása és működtetése terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

5. Némethné Valkai Máriának,Németh Lászlónak,a Csátalja Általános Iskola ésa Dávod Általános Iskola tanárának megosztott elismerésként
a környezet- és természetvédelmi tudatformálás terén kifejtett példamutató és áldozatos tevékenységük elismeréseként.

6. Pellinger Attilának,
a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Élővilágvédelmi Osztálya vezetőjének,a térség természeti értékeinek védelme terén alapos, magas szintű felkészültséggel végzett szakmai, vezetői és tudományos munkájának elismeréseként.

7. Stix Józsefnek,
a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrének,a térség természeti értékeinek védelme érdekében kifejtett áldozatos munkájáért, oktatási, idegenforgalmi és szemléletformáló tevékenységéért.

8. Ványi Róbertnek,
a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tájegység vezetőjének,a térség természeti értékeinek feltárása, megóvása, a kultúrtörténeti értékek megőrzése, továbbá a környezeti nevelés feladatok szervezése terén végzett munkájáért.

9. Vers Józsefnek,
a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tájegység vezetőjének,a természet- és tájvédelem érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai munkájáért, oktatási és ismeretterjesztő tevékenységéért

10. Pusztaszeri Önkormányzati Általános Iskolának,
az ifjúság környezeti nevelése, a természetvédelmi szemléletformálás terén – hosszú idő óta nagy lelkesedéssel és kitartással – végzett eredményes tevékenységük elismeréseként.Az elismerést átveszi: Szeri Zoltánné igazgató

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás