A rovat kizárólagos támogatója

A magyar emberek végre kezükbe vehetik a sorsukat és nemet mondhatnak az Orbán-Putyin paktumra, amely évtizedekre eladósítaná és energetikai szempontból kiszolgáltatottá tenné hazánkat. Írd alá az LMP petícióját, hogy ezzel is nyomást gyakorolhassunk a döntéshozókra: Népszavazást Paks2-ről!

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP, hogy így kényszerítse ki a népszavazást a paksi bővítésről – ezt az ellenzéki párt két társelnöke jelentette be ma, a Batthyány térre kihelyezett standjuk előtt tartott sajtótájékoztatójukon. Hadházy Ákos arra hívta fel a figyelmet, hogy Svájcban megkérdezték az embereket az atomenergia használatáról, és többségében nemmel szavaztak rá egy népszavazás keretében. A magyar miniszterelnök ezzel szemben úgy látja, hogy nem való a magyar embereknek ilyen apróságokkal foglalkozni  – fogalmazott az LMP társelnöke.

A politikus szerint az atomerőmű biztonsági kockázata sem elhanyagolható, de a pénzügyi kockázata szinte százszázalékos, a korrupciós kockázata pedig “ennél is magasabb”.

Szél Bernadett úgy látja, a magyar kormány nem az emberek véleményét kéri ki, inkább Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kérdezi meg, “merre van az előre”.

Orbán Viktor mára kommunista lett – jelentette ki, emlékeztetve a miniszterelnök korábbi szavaira, miszerint ő nem kommunista, hogy az emberek ellenében kormányozzon. Szél Bernadett szerint a kormányfő most éppen ezt teszi, hiszen egyre többen látják Paks II. kockázatait és nyilvánítanák ki véleményüket egy referendumon. (MTI)

PETÍCIÓ – ALÁÍRÁS ITT >>>

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás