A rovat kizárólagos támogatója

Egy kínai nő 10 év alatt legalább 706 elefántagyart csempészett Kelet-Afrikából Kínába. A hatóságok szerint az elefántcsont értéke 2,5 millió dollár. Tanzániában az elefántállomány a harmadára csökkent 10 év alatt az illegális vadászat és elefántcsont-kereskedelem miatt.

A 66 éves, elefántcsont-királynőként emlegetett Jang Feng Glen egy összetett csempészhálózatot működtetett, és nem csak őt, hanem a beszállítói közül is sokat elkaptak – írja a CNN-re hivatkozva az index. Az Elephant Action League nevű állatvédelmi szervezet vezetője szerint ideje volt már, hogy valaki végre a nagyhalak közül is lebukjon.

A szuahéli tolmács Glen aki a 70-es években érkezhetett Tanzániába, az évtizedek alatt komoly ismeretségi körre és befolyásra tett szert. Több cége és egy nagy étterme is van Dar es Salaamban.  A hatóságok egy ideje már figyelték, és pár napja egy autós üldözés végén kapták el. Tegnap elutasították az óvadékkérelmét, így előzetes letartóztatásban marad.

Feng letartóztatása egy nagyobb kormányzati program része, hogy megtisztítsák az országot az orvvadászattól.

elefántmészárlás elefántmészárlás
A képre kattintva galéria nyílik.

Tanzániában tíz év alatt az elefántállomány a harmadára csökkent az illegális vadásazt és elefántcsont-kereskedelem miatt. Az állatvédők szerint a probléma gyökere Kína, a világ legnagyobb elefántcsont-importőre.

Kapcsolódó anyagok:

Brit katonák az erdei elefántok védelmében

Feleződött a mozambiki elefánt populáció

30 elefántot mészároltak le Kongóban

Leölték a legnagyobb elefántot

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás