A rovat kizárólagos támogatója

A változatlanul lefelé tartó olajárak miatt az orosz gazdaság az idei évet is recesszióban tölti, és a tartós visszaesés, valamint a gyenge rubel együttes hatása miatt a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) várhatóan a fele lesz a három évvel ezelőtti értéknek – londoni elemzők szerint.

A tegnap ismertetett, jelentősen rontott új előrejelzésében a City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays árupiaci elemzői meredeken lefelé korrigálták olajárprognózisukat. Új előrejelzésük szerint a globális alaptípusnak tekintett Brent olajfajta hordónkénti átlagára 2016-ban 37 dollár lesz a ház eddigi előrejelzéseiben szereplő 63 dollár helyett.

A Barclays elemzői ehhez igazították az orosz gazdaság idei teljesítményére szóló becslésüket is, és most már 1 százalékos orosz GDP-visszaesést várnak 2016-ban az általuk korábban jósolt stagnálás helyett- írta az MTI.

Ebben a gazdasági környezetben várja vizitre Moszkvába Orbán Viktort február közepén a Kreml ura.
 

Kínos randira megy Moszkvába Putyinhoz Orbán

Kínos randira megy Moszkvába Putyinhoz Orbán

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy február 17-én utazik Moszkvába a magyar miniszterelnök, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon a tervezett paksi bővítésről. A két politikus legutóbb tavaly februárban találkozott egymással.

A paksi építkezéshez szükséges hitel első részletét idén hívhatja  le a kormány, attól a Vnyesekonombanktól, ami csúnyán megérezte az Oroszországot ért szankciókat és állami feltőkésítésre van szüksége.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás