A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Szeptember 6-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat termelőket, és az ezeket kereső séfeket, étterem tulajdonosokat.

A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára.” – mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődés övezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelő
és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja – a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.

Időpont: 2018.09.06. csütörtök 14:00-17:00
Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem 1055 Markó utca 29-31. Aula

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Vendéglátóhely képviseletében ezen linken lehet regisztrálni:
https://goo.gl/forms/pJZyK5pV3LybR3O32

Termelők jelentkezését az alábbi linken várjuk:
https://goo.gl/forms/yqTUdlC5TXtp42or1

További információ:

Vighné Boóc Judit
Felelős Gasztrohős Alapítvány

06 30 413 73 28
juci@gasztrohos.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek