A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Kósa Lajos ügyvédjének érdekeltségébe tartozó cég nyithat bányát Recsken. A lakosság a munkagépek zaja által szerzett tudomást a bányanyitásról. Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy Recsken, a lakosság megkérdezése nélkül nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, a lakott területtől 250 méterre.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke a tegnapi online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta: a mátrai faluban a munkagépek zaja által szerzett tudomást a lakosság a bányanyitásról.  A bánya miatt összehívott falufórumon aztán „elég forró volt a hangulat” – számolt be –, hiszen kiderült, hogy a polgármester már 2020-ban engedélyezte a bányanyitás folyamatának elindítását, amit azzal indokolt, hogy évente 80-100 millió forintos adóbevétele lehet a falunak a bányából.

Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a bányát nyitó, 2001-ben alapított Andezit-Bau Kft.-ben 2020-ban szerzett résztulajdont Kósa Lajos fideszes politikus ügyvédje.
Az LMP-s politikus a 2021-ben kiadott környezetvédelmi engedély hitelességét is megkérdőjelezte. Azt mondta, kevéssé hihető, hogy az évenkénti 8-10 robbantás ne járna zavaró zaj- és porhatással. Egy geológus ráadásul azt a tájékoztatást adta a lakossági fórumon, hogy a bányászható kő jelentős része alkalmatlan lesz arra, amire szánják.

Nyitókép forrása:

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek