Hirdetés
greenfo/MTI

A környezetvédelmi aktivistaként is ismert színész-rendezőről, Robert Redfordról nevezik el egy dél-kaliforniai egyetem fenntarthatósággal foglalkozó kutatóközpontját.

A térség természeti környezetének helyreállítását vizsgáló, közel öthektárnyi területen létrehozott természetvédelmi központ a Pitzer Egyetemhez kapcsolódik. A kutatási és oktatási célokat egyaránt szolgáló intézmény felállítását tízmillió dollárral támogatta az egyetemen végzett Nicholas Pritzker, a Hyatt hotellánc örököse.

A Los Angelesben élő 76 esztendős Redford a központ felállításával foglalkozó hétfői sajtóértekezleten arról beszélt, hogy miközben a városban nőtt fel, egyre növekvő aggodalommal látja "a féktelen ingatlanfejlesztésnek és kapzsiságnak" áldozatul eső természet pusztulását.

Los Angeles megye, az ország legsűrűbben lakott, 9,9 millió lelket számláló régiója folyamatosan terjeszkedik, mindennapos gond a szmog, a túlterhelt közlekedés és a hatalmas energiaigény. Az Egyesült Államok államai közül Texas után Kalifornia a második legnagyobb károsanyag-kibocsátó.

A Los Angeles közelében, Claremontban fekvő Pitzer Egyetem a kutatóintézettel a politikai döntéshozókra kíván hatni. Redford ebben szerepet vállalva kijelentette, hogy Sundance televíziós csatornájának segítségével fogja dokumentálni a kutatásokat. Az intézmény 2014 őszén nyitja meg kapuit a diákok előtt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás