A rovat kizárólagos támogatója

Érden 2020 szeptemberben alapította meg a Vadkuckó Vadmadár és Vadállat Mentő Szolgálatot Petró Krisztina a „madaras”, és Ba Irén a „denevéres” állatbarát, akiket „egy kacsapasi hozott össze”. Hogyan lesz valaki megszállott állatmentő? Mi lesz a bajba jutott állatokkal?

A sünt csak kesztyűvel szabad megfogni. Minden télen szedegettem össze a sünöket, egy ideig a gimnáziumi biológia tanárához, Szerényi Gábor tanár úrhoz vitt de egy idő után már az ő kapacitása is elfogyott. A sünöket nem lehet háznál tartani, kiteleltetni sem, ha nem érik el az 50-60 dekás súlyt, mennek a sünmenedékbe. Igen ám, de akkor mi van, ha egy csöppség az előszobában megkergeti a megmentőjét? Hogyan lett a gyerekkori állatszeretetből felnőtkori megszállott állatmentés? Erről is mesélt Sarkadi Péternek a friss podcastunk egyik házigazdája Petró Krisztina érdi angoltanár a Magyar Földrajzi Múzeum parkjában, melyet ő alakított a városban elsőként madárbarát kertté.

Petró Krisztina ( jobbra) és Ba Irén. Kép: Sarkadi Péter greenfo.hu

Hasonló gyerekkori állatos élmények mentén vált – ahogy Ő nevezi magát – az „állatok mankójává” Ba Irén. Ő elsősorban a fecskék és a denevérek nagy barátja/ mentője, aki amúgy néha hegedül is is múzeumparkban.

Petró Krisztina ( jobbra) és Ba Irén. Kép: Sarkadi Péter greenfo.hu

A beszélgetésben még szó esik a városba szokott madarakról és az emberek együttéléséről: szarkákról, szajkókról és dolmányos varjakról is, valamint arról, hogy miért jó ha egy macskamentes háztartásban is van macskakaja, hogy mit kezdjünk egy hápogó dobozzal, és milyen a virtuális térben kamera előtt angolórán állatot menteni.

További információk, kapcsolat: Vadkuckó/Vadmadár -és Vadállat Mentő Szolgálat FB oldala >>>

telefon: 0620/958-3813

Kapcsolódó cikk, ahol a Vadkuckó által mentett állatokról galériát is találnak: A MENTETT ÁLLATOK LASSAN NYÍLNAK MEG, DE ANNÁL HÁLÁSABBAK

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás