A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Talán nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy az ágy és az asztal mellett a székek lehetnek legrégebbi bútoraink, hiszen már a legkorábbi időkben is felmerült az igénye annak, hogy az ember kényelmesen leülhessen valahová napi teendői közepette, vagy éppen utána.

Hosszú történelmük során a székek is hatalmas fejlődésen mentek keresztül, akár az anyagukat, akár a funkcióikat, kialakításukat tekintve.

Számtalan igényhez, számtalan típus

Az idők folyamán a változások olyan tekintetben is megjelentek, hogy a legkülönbözőbb igényeknek megfelelő széktípusok jöttek létre, így ma már ülőalkalmatosságként ugyanúgy találhatunk horgászszéket, mint kényelmes foteleket, és összecsukható, illetve nem összecsukható kerti székeket, amelyeket az asztalok széles választéka egészít ki. Ékes példa erre a Curver-Lifestyle webáruház hatalmas kínálata.

Míg régebben a ház körüli zöldterület, a kert még főként az élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök megtermesztésének helyszíne volt, ma már sok esetben a kikapcsolódás, pihenés tekintetében jön inkább szóba. Így a munka helyett ma már egyfajta szabadidős térként tekintünk a kertre, ahol már a kikapcsolódásnak is helye van.

Ez a változás megteremtette a kerti bútorok családját is, azonban figyelembe kellett venni azokat a sajátosságokat is, amelyek a szabadtéri használat közben érik a természeti erőknek kitett bútorokat.

A kerti bútorok népes családja

Így a víz, fagy és UV-állóság kiemelt jelentőségű kell, hogy legyen és e tekintetben a műanyagnak vitathatatlan előnyei vannak egyéb alapanyagokkal szemben. A Curver-Lifestyle webáruház kínálatában rendkívül sokféle műanyag termék megtalálható és a bel- vagy kültéri bútorok széles választéka a garancia arra, hogy minden érdeklődő megtalálja a számára minden tekintetben megfelelő terméket.

Mivel a műanyag nem rozsdásodik, nem vetemedik, nem veszti a színét, nem szárad ki és nem igényel különösebb gondoskodást sem, így nagyszerű választás lehet szabadtérbe tervezett székek, padok, vagy asztalok tárolók alapanyagának. Ráadásul a fenti kiváló tulajdonságai mellett kedvező ára és könnyű kivitele is mellette szól.

Székek a szabadba is

A kerti bútorok egy népszerű csoportja a természeti hatásoknak nagyszerűen ellenálló székek családja, melyek előnye azonban korántsem csak a tartós kivitellel. A nem összecsukható kerti székek jellemzően úgy vannak kialakítva, hogy egymásba helyezhetők legyenek, így használaton kívül kis helyen is elfér akár egy teljes garnitúra is, könnyű súlyuknál fogva pedig a mozgatásuk is csak minimális erőkifejtést igényel.

A felsőbb kategóriájú kerti székek pedig igényes kialakításukkal, elegáns megjelenésükkel hódítanak. Itt már megjelennek a kényelmes párnák és a rattan bútorokra emlékeztető kialakítás, amely mellett élvezhetjük a műanyag korábban említett minden előnyét.

Sok már termékhez hasonlóan a kerti székek is többféle színben elérhetők, így a lehetőség adott a kert, a kerti bútorok színeihez harmonikusan illő székek vásárlására is, hogy meglegyen a stílusos összkép.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás