Hirdetés
greenfo/MTI

Októberben hatmilliárd forintos tőkeinjekcióra van szüksége a BKV-nak, a hónap közepén ötmilliárd forint hitel visszafizetése válik esedékessé – írta mai számában a Napi Gazdaság.

Tarlós István főpolgármester a lapnak azt mondta: ha a BKV nem kap októberben hatmilliárd forintot, emellett nem fizeti vissza október 17-én lejáró hitelét, könnyen lehet, hogy novemberben "a remízben maradnak a villamosok".

Ha a közlekedési társaság nem tudná visszafizetni a lejáró hitelt, akkor a bank lehívja a kölcsön mögött álló állami garanciát – írta a Napi Gazdaság. A lap szerint ezzel azonban még közel sincs vége a pénzügyi problémáknak: még az idén 7,4, jövő januárban pedig 8,9 milliárd forint hitelt kell visszafizetnie a BKV-nak. Mindezeken felül 2012-ben összesen 58,1 milliárd forint hitel visszafizetése és törlesztése esedékes, minderre azonban nincs fedezet.

Tarlós István a lapnak azt mondta, ezeket a problémákat már tavaly ősszel jelezte a kormánynak és kiemelte, hogy megoldásukra a főváros egyedül képtelen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás