A rovat kizárólagos támogatója

Magastátra városában (Vysoké Tatry) rendkívüli helyzet van érvényben, mivel szokatlanul gyakran fordul elő, hogy medvék jelennek meg az emberek közelében. Az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

„Az elmúlt néhány napban több mint tíz bejelentés érkezett arról, hogy medvék vannak a városban” – írta körül a tátrai helyzetet a városi rendőrség igazgatója, Miroslav Kolodzej. Elmondása szerint az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

Ján Mokoš polgármester nem akart tétlenül várni arra, hogy baj történjen. „Péntektől rendkívüli helyzet van érvénybe a területen, mivel abnormálisan magas számban bukkannak fel a medvék a városban. Ugyan a nemzeti park térségében vagyunk, a medve itthon van és emellett védett is, mégis felelőséget kell vállalnunk az emberek és a turisták épségéért” – jelentette ki a polgármester.

Az egyik családhoz rendszeresen járnak medvék, így volt ez pénteken is. A medve azonban megijedt a kutyától és felmászott egy fára, ahol két órán keresztül várakozott. Aztán nyugodtan elsétált, hogy egy órával később visszatérhessen.

Az ótátrafüredi (Starý Smokovec) vasútállomásra is jár két napja egy medve. Az emberek a szerelvényekből fotózzák őket-írta a Paraméter.

 

Elszaporodtak és kukákat borogatnak a medvék a Magas-Tátrában

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás