A rovat kizárólagos támogatója

Tegnap sikerült részben leváltani és új munkaerővel pótolni a csernobili atomerőművet üzemeltető dolgozókat. Erről az ukrán atomenergetikai vállalat adott ki közleményt a Telegramon. Új, önkéntes munkások folytatják a berendezések üzemeltetését és karbantartását.

Összesen 64 személyt evakuáltak az oroszok által elfoglalt létesítményből: 50 erőművi dolgozót, az ukrán nemzeti gárda kilenc katonáját, egy katasztrófavédelmist és négy “sztalkert”.

A háború előtt az erőműben dolgozók közül 46 önkéntes vállalta, hogy folytatják a munkát az üzemben. A most kimentett emberek körülbelül 600 órát töltöttek bent, eközben ellenőrizték és karbantartották az 1986-ban nukleáris balesetet szenvedett erőmű berendezéseit-írta a HVG.


Egy hete írtuk, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint a teljes kimerülés határán állnak a csernobili atomerőmű dolgozói, akik több feladatot már el sem látnak a fizikai és mentális fáradtság miatt. Az ENSZ szervezetének Twitter-bejegyzése szerint a 210 fős személyzet három hete „non-stop” dolgozik az erőműben.
Összeomlás határán a csernobili dolgozók

Nyitókép: Csernobili szarkofág fotó: Daniel Müller Greenpeace

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás