Hirdetés
greenfo/MTI

Romániában zöld rendszámtáblával látják el a környezetbarát autókat, és bevezetik a visszaváltható csomagolások betétdíjas rendszerét. Erről tegnapelőtt este döntött a bukaresti kormány.

A zöld rendszámokról szóló kezdeményezést a belügyminisztériummal közösen dolgozta ki a környezetvédelmi szaktárca. „Ez a rendszer egyfajta zöld útlevélként fog működni a településeken, különböző előnyökhöz juttatva majd a személygépkocsik tulajdonosait” – idézte Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tegnapi hírlevele.

A környezetbarát autók rendszáma – fehér alapon – zöld betűk és számok kombinációi lesz, így sokkal egyszerűbb lesz megkülönböztetni őket és előnyökhöz juttatni az autók tulajdonosait a fővárosban és más nagyvárosokban, legyen szó adózásról, parkolásról, vagy akár bizonyos zónákba való behajtásról.

„A legtöbb városban bizonyos zónákban korlátozni kell a szennyező gépjárművek behajtási jogát, annak érdekében, hogy a levegő minősége javuljon, és csökkentsük a forgalmat” – tette hozzá a miniszter.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás