A rovat kizárólagos támogatója

Karácsonyfa kivágás helyett, fenyőfa ültetéssel zárja az évet a Macskaárvaház Alapítvány december 17-én szombaton, amikor Rózsa Norbert olimpiai és világbajnok, minden idők legsikeresebb mellúszója, a Szolnoki Tuning Találkozó csapata és a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői lesznek a civil szervezet vendégei Kápolnán.

– Immáron hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szurkolók csapatával fenyőfákat ültetünk felhívva a figyelmet arra, hogy – ahol lehet – ökológiai szempontból sokkal célszerűbb egy élő fenyőfát feldíszíteni, mint évente egyet kivágni, szállítani, majd vízkeresztkor kidobni  – fogalmazott Bóday Csilla a Macskaárvaház titkára, hozzátéve: öröm és megtiszteltetés, hogy idén minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb magyar sportolója, Rózsa Norbert társaságában ünnepelhetünk.

Bóday Csilla a Macskaárvaház Alapítvány titkára

– A Szurkolók mozgalom tagjaként örömmel tartok Kapin Ricsivel a Macskaárvaházba, ahová természetesen nem érkezek majd üres kézzel – fogalmazott az olimpiai és világbajnok, hozzátéve: mind a macskák mentése, mint pedig a természet védelme nagyon közel áll a szívéhez.  Rózsa Norbert azt is kiemelte: egykori úszóként különösen megérintette az a küzdelem amit a Macskaárvaház és a Szurkolók a Tarna folyó vizes élőhelyeinek és élővilágának elpusztítói, a folyó vizének kiszivattyúzása ellen folytattak a nyári időszakban.

A fenyőfák ültetése mellett egy még nagyobb szabású tarnamenti zöldítési program is zajlik a Macskaárvaháznál: Farkas Pál tájmérnök, ökológus, a káli Globalplant Garden tulajdonosának,  a Harley-Davidson Budapest Chapter tagjának kezdeményezésére a 2023-ban 120 éves Harley-Davidson márka tiszteletére 120 fát ültetnek a Tarna árterébe.

Rózsa Norbert jobbra és Kapin Ricsi

– A 120-adik fát, jelképesen Rózsa Norbert érkezésével egyidőben fogjuk elültetni Hankó Ákossal a Harley-Davidson Budapest tulajdonosával – fogalmazott Farkas Pál, hozzátéve: a biodiverzitást erősítve, őshonos fajokból álló  úgynevezett “elegyerdőt” telepítenek, és a fákon kívül madárbarát cserje fajokkal elültetésével teszik még otthonosabbá az élővilág számára a területet.

Farkas Pál hozzátette: büszke arra, hogy a 120 éves legendás amerikai márka jövőre Magyarországon ünnepli születésnapját, és arra is, hogy immáron bizonyossá vált: Eger és térsége ismét része lesz a harlesok minden más márka rajongói számára is nyitott “Open Road Tour” programjának. Melynek részeként 2023-ban is folytatódik a természet és állatvédelmi önkéntes akciójuk.

– Sajnos ezúttal nem tud velünk lenni a Macskaárvaház Alapítvány, vendégünkhöz, Rózsa Norberthez hasonlóan világhírű kuratóriumi tagja Kiss Norbert világ és sokszoros Európa bajnok autóversenyző, aki ebben az időben éppen a “Zöld pokolban” a Nürburgringen, Bruno Spengler-el, a DTM Német Túraautó-bajnokság korábbi győztesével vesz részt szimulátoros endurance versenyen – fogalmazott a Macskaárvaház titkára.

Nyitókép: faültetés Kápolnán 2022 március balra Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, és Dudás Róbert OGY képviselőjelölt kép: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás