A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Sokan a mai napig a rozsdamentes acél mosogatót választják, hiszen ez egy bevált anyag és mint tudjuk, a többség nehezen dönt az új dolgok mellett. Egy újszerű gránit azonban ugyanolyan jó megoldás lehet, hiszen nézzünk szembe a ténnyel, sok esetben könnyebben karban lehet tartani, ráadásul a foltok is kevésbé látszódnak meg rajta. 

Ebben a cikkben arról számolunk be röviden, hogy melyik lehet manapság a jobb megoldás, a rozsdamentes vagy a gránit mosogató medence. 

Mosogatótálca választás

Amikor az onlineMárkaboltok gránit mosogatói, valamint a hagyományos rozsdamentes acél medencéi között nézelődünk, akkor a legfontosabb tényező kétségkívül annak strapabírósága. Egy jeges és fagyasztott ételtől, esetleg a forró víztől egy gyenge anyag könnyen megsérül, ezeket a hőmérsékleteket bírnia kell. Emellett nem árt, ha jól tűri a karcolódást, az ütközéseket, hiszen ezek a dolgok sem ritkák a mosogató környékén.

Jelenleg azonban még mindig a legnépszerűbb anyag a rozsdamentes acél és a gránit, ami nem véletlen. Mivel mindegyik tartós, stílusos és mutatós, jól illeszkedik a legtöbb konyhába, így ezek a típusok a mai napig a legjobb választásnak számítanak. Van azonban pár különbség köztük, amikkel nem árt tisztában lenni vásárlás előtt.

Mit tud a rozsdamentes acél mosogató?

Az anyagot mindenki jól ismeri, hiszen minimalista, erős és legendásan tartós. Ez az anyag könnyen túléli az éttermi konyhák rendszeres használatát, így nem csoda, ha házi körülmények között is megállja a helyét. Nagy előnye, hogy remek hangszigetelő tulajdonsága van, éppen ezért szeretik annyira őket a családi házakban. Maga a karbantartása sem bonyolult, ráadásul igen higiénikusan megtehetjük, hiszen ellenáll a hőnek és a rozsdának. Emellett alig látszik meg rajta a folt, tehát főzés közben sem néz majd ki úgy, mintha bomba robbant volna benne. 

A rozsdamentes acél kibírja a napi rendszeres használatot, viszont tudni kell, hogy az anyag króm- és nikkeltartalommal bír. A króm a fényt és a tartósságot biztosítja a medence számára, míg a nikkel a szilárdságért felel. Nem mehetünk el szó nélkül az ára mellett sem, hiszen amellett, hogy örök életűek, nem is kerülnek túl sokba. 

Miért jó a gránit mosogató?

A gránit is folyamatosan teret nyer magának, ugyanis igen divatos, elegáns, főleg azokon a helyeken, amiket most építenek, jelenleg átalakítás alatt állnak. A természetes kő megőrzi a formáját, ugyanis a Földön ez az egyik legnehezebb anyag. Tökéletes megoldás ütésekkel és karcolásokkal szemben, hiszen ellenáll minden behatásnak. Nem okoz számára gondot a kávé, a tea, a mustár, de még a vörösbor sem. Nem hagynak rajta foltot ezek az ételek és az italok, ami azért nagy megkönnyebbülés lehet a vásárló számára. 

A gránit mosogatók ráadásul általában extra mély tálat kapnak, így kiváló döntés, ha hatalmas tepsiket akarunk mosogatni. Meg kell említeni továbbá, hogy több színben kaphatóak, így még egyszerűbb őket beilleszteni a konyha dizájnjába, mint a rozsdamentes acélból készült gyártmányokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás