A rovat kizárólagos támogatója

A világon először követhetjük az interneten élőben egy parlagi sas fészekben történteket. Az MME koordinálásban megvalósuló “A Parlagi sas védelme Magyarországon” LIFE+ program céljai közt szerepel a sasokkal kapcsolatos tévhitek eloszlatása és a nagyközönség megismertetése ezzel a nagyszerű ragadozómadárral.

Az élő közvetítés nem csak az érdeklődő laikusok, hanem a biológusok és természetvédelmi szakemberek számára is felbecsülhetetlen értékű információforrást jelent. Soha nem látott részletekkel szolgálhat a táplálkozási szokásokról és a fiókanevelésről. Egy esetleges vészhelyzetben pedig a lehető leggyorsabb reakciót biztosíthatja. Külön érdekesség, hogy a kamera éjszaka is működik, ezért a sasok eddigi ismeretlen éjszakai viselkedését is tanulmányozhatjuk.

A parlagi sas világszerte veszélyeztetett faj, az Európai Unió egyetlen jelentős állománya a Kárpát-medencében, elsősorban hazánkban található. Az állomány azonban kicsi és sérülékeny. A hazánkban a ragadozó madarak ellen elkövetett bűncselekmények száma pedig egy nagyságrenddel felülmúlja az összes környező országét. Az MME nyilvántartása szerint 2000 óta 176 sas esett mérgezés, lelövés vagy fészekpusztítás áldozatául!

A kamera élő képét itt tekinthetik meg: http://www.imperialeagle.hu/hu/content/webkamera

További információ:
http://www.imperialeagle.hu/hu
https://www.facebook.com/HeliconLife

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás