A rovat kizárólagos támogatója

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot Schlitt Bence ifjú kócsagőr és mentora, Pintér András természetvédelmi őr fogják képviselni a program országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményén, szeptember 21-23. között a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságnál.

Az Ifjú kócsagőr program keretében Bence a mentorával közös munka során teljes körű betekintést nyerhetett a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetett a különböző terepi feladatokban, felmérésekben, terület-ellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetett. Az ifjú kócsagőrt Pintér András természetvédelmi őr Matula bácsiként segítette eligazodni a természetben, a védett területeken. Bence a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanulója, ahol emelt szintű kémia-biológia tagozatos.

A 10 nemzeti park igazgatóság legjobb ifjú kócsagőrei – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2022. év Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos tanulmányutat az Erdélyi-középhegység Natúrparkba- írta a park honlapján Varga Zsolt

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás