Hirdetés
(X)

Pár héttel a szülés előtt már minden anyuka azon töpreng, vajon még mit kéne megvennie a baba érkezése előtt? Mi mindent muszáj gyorsan beszereznünk?

Természetesen nem akarunk pazarolni, de azért hiányt sem szenvedni semmiben – hiszen egy síró babával nem olyan egyszerű elszaladni a boltba. Mutatjuk, mit ne felejts ki az utolsó bevásárlókörúton!

  1. Bölcső, kiságy

Előre vegyél meg bármilyen felszerelést a babának, amit össze kell szerelni, vagy aminek a használatát gyakorolni kell a baba érkezése előtt! Ezt semmiképpen ne hagyd az utolsó pillanatra, amikor már a kicsi is otthon van. A szerelés sok időbe telhet, a babának pedig mielőbb biztonságra van szüksége.

  1. Kényelmes matrac

Mindenképp fektess be egy kényelmes matracba, hiszen a baba évekig, talán egészen kisgyerekkoráig fogja használni. Szerezz be hozzá legalább két lepedőt is, amiket váltogatni tudsz a mosásban!

  1. Textilpelenka

Nagyobb nedvszívó hatásuk révén a babáknak egészségügyileg is jobbak a textilpelenkák. Egy baba átlagosan 4-6 ezer pelenkát használ el a szobatisztává válásáig, így szemmel látható, mennyit spórolhatunk a mosható pelenkával. Ezzel ráadásul összesen közel egy tonnányi hulladékot termelnél, tehát jól teszed, ha ezt nem terheled a bolygónkra.

  1. Sötétítőfüggöny

Sokaknak az utolsó percben jut eszébe, pedig nagyon is fontos kiadás, hiszen a baba nyugodt alvása neki és a szülőknek is elsődleges szempont. Elhúzott függöny mellett könnyebben fog elaludni és várhatóan tovább is alszik majd.

  1. Babamonitor

Kihagyhatatlan kellék, ha a baba mellett is el kell látnunk a napi teendőinket. Babamonitorral nem kockáztatod, hogy a baba felébred, ha csak futólag rápillantanál épp azért, hogy nyugodtan alszik-e. Ha álmában nyöszörög, akkor sem kell egyből rohannod hozzá, ha a monitoron látod, hogy egyébként minden rendben van. Így a ház távolabbi részeiben is nyugodtan elfoglalhatod magad, a “harmadik szemed” mindig ott lesz a kicsin.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás