A rovat kizárólagos támogatója

Különleges, Szent Iván-éji hétvégére készül a Tisza-tavi Ökocentrum, amit közel két hónapos nyitva tartása alatt eddig több mint 35 ezren kerestek fel.

Beköszöntött a nyári szünet, így az iskolai csoportok után egyre több család keresi fel a Tisza-völgy legújabb látványosságát, az április végén átadott Ökocentrumot Poroszlón. „Elsősorban a 735 ezer literes akvárium vonzza a látogatókat, de az Éjszakai erdő című kiállításunk lakói, a nagy barna varangyok is nagy népszerűségnek örvendenek” – mondja Kiss János, az intézmény igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a legtöbben egy egész napot eltöltenek itt. Igaz, vannak villámlátogatóink is, akik csak egy órára állnak meg, hogy megnézzék Európa legnagyobb édesvízi akváriumát.”

Bornemisza János, a település polgármestere is büszke a létesítményre. „Az Ökocentrum egy valóra vált álom, és méltán teszi ismertté az alig több mint 3 ezer lakosú Poroszló nevét országszerte. Látogatóink az egész ország területéről érkeznek, Székesfehérvárról vagy Győrből éppúgy, mint Nyíregyházáról. A falu lakói is magukénak érzik az Ökocentrumot és látogatják.” A 2,2 milliárd forint összértékű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Természet Templomában zajlik az élet, a sok-sok „bevándorló” állat után megszületett az első „hazai” lakó, egy bájos dámszarvas-borjú. Júliusban pedig érkeznek a jégmadarak és a pelikánok is.

Az Ökocentrum a hétvégén meghosszabbított nyitva tartással, különleges, Szent Iván-éji programokkal várja látogatóit, esti csoportvezetéssel, és lélegzetelállító Tisza-tavi naplemente túrával. Ezen a napon az ide látogatók egy több mint 45 kilogramm súlyú, Afrikában őshonos sarkantyús teknőssel is találkozhatnak, az akvárium több mint 70 halfaja közé pedig ezúttal egy búvár is lemerül, hogy együtt ússzon a vizákkal.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás