A rovat kizárólagos támogatója

Megérte felszámolni a közösségi kertet, kipaterolni a Csodák Palotáját, megfojtani minden kulturális programot, viszont idetelepíteni a város legnagyobb játszóházát! Hiszen ezekkel a lépésekkel pár év alatt eredményesen sikerült teljesen lerohasztania a Millenárist a fenntartó Millenáris Nonprofit Kft.-nek.

Kalas Györgyi személyes tapasztalatait összegezte az indexen: A könyvfesztiválon jártam a Millenárison a múlt héten, és a szavam is elakadt attól a pusztulattól, amit láttam. Fű már csak mutatóban van, száll a szemét a szélben, a deszkák és padok rohadnak, a halak meg fuldokolnak a koszos vízben. A szőlőtőkék helyett már csak szétrohadt karók meredeznek a földből, egy koszos, mocskos sártenger az egész. A tóban néha van víz, néha nincs, az óriási halak meg alig férnek el – nem tudom, enni adnak-e nekik, de nehezen hiszem.

A padokra gyakorlatilag nem lehet leülni, annyira szétrohadtak, a legundorítóbb dologra azonban egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A madarak ugyanis már úgy teleszarták a fedett színpad ülőhelyeit – takarítani meg ugye ki akar –, hogy egy nagy dróthálót feszítettek ki az ülőtér fölé. Ebbe azonban sokszor beleakadnak a galambok,

és teljesen szokványos látvány, hogy három-négy véres galambtetem lifeg a levegőben.
 

Bevallom, ez annyira abszurdnak tűnt, hogy tegnap visszamentem a helyszínre, hogy megnézzem, de nem tudom megcáfolni a fotót: valóban ott lebegnek a halott madarak a viharos májusi szélben.

Nemcsak a veteményezők, de sok szülő is nagyon szerette itt a közösségi kertet, mert jól lehetett mutogatni a gyerekeknek városi környezetben is, hogyan fejlődnek a zöldségek. A Lecsós kert – ami Budapest első közösségi kertje volt – annyira népszerű volt, hogy mindig túljelentkezés volt a parcellákra. Most viszont meg lehet mutatni a gyereknek, milyen a sár, meg hogy mit történik a szőlővel, ha nem gondozzák. Elvileg két éve azért paterolták ki innen a közösségi kertet is,  mert „a park ezen része olyannyira amortizálódott az elmúlt években, hogy elengedhetetlen annak felújítása, megújítása" – mondta akkor Benyák Zoltán, az állami tulajdonban lévő Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője az Indexnek. Ehhez képest a park azóta folyamatosan rohad.
Folytatás az indexen >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek