A rovat kizárólagos támogatója

Szerdán a Bem térnél és a Csepelre vezető Weiss Manfréd út melletti kerékpárszámlálókon is megdőltek a mindenkori rekordok.

Május elején írtunk róla, hogy a legnagyobb munkanapi számokat mérték a kerékpárszámlálók, amiknél magasabb adatok csak a 2018. április 22-i I bike Budapest felvonulás napján voltak – akkor a Bem téri és Árpád hídi számlálók mentén tekert el kb. 25000 felvonuló és az egész városban kiemelkedő biciklis forgalmat mértek.

Ezen a héten szerdán viszont minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. A TOP10 napok listáján látszik, hogy mennyivel nagyobb a kerékpárforgalom idén tavasszal és nyáron.

Az eheti adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek- írta az I bike Budapest.

Az új budapesti bringasávok nem tettek keresztbe a tömegközlekedésnek

Lassan visszaáll az autóforgalom Budapesten a járvány előtti szintre, a tömegközlekedés pedig visszalassul oda – derült ki, amikor a HVG ellátogatott a BKK Futár központjába.
Budapest közösségi közlekedési hálózata hatalmas, a főváros 5 ezer kilométeres úthálózatából 3322 kilométernyin van valamilyen tömegközlekedési vonal. Budapest útjait és sínjeit minden nap körülbelül 2200 tömegközlekedési jármű rója a 4 metróvonalon, 280 buszvonalon és 35 villamosvonalon. A járművekre minden egyes nap 4,3 milliószor szállnak fel az utasok – ez természetesen ennél kevesebb utast jelent, egy ember ugyanis több járművet is igénybe vehet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás