Hirdetés
Forrás: merce.hu

Tegnapi parlamenti csörte: Orbán beszólt Karácsonynak: egyetlen intézkedést sem dolgoztak ki a klímavészhelyzetre. Orbán szerint a magyarok szeretik a motorsportot, de nem zárkózott el attól, hogy megvitassák ennek hazai megszervezését. Schmuck szerint a kormány a beruházói csoportok rövid távú gazdasági érdekeit helyezi az élhető, egészséges környezet fölé.

Schmuck Erzsébet, az LMP politikusa arról érdeklődött Orbánnál, vajon változik-e a kormány környezetpolitikája. A zöldpolitikus szerint az elmúlt 10 év környezetpolitikájáról semmi jót nem lehet elmondani. 2010-ben az egyik első lépés az volt, hogy szétverték a környezetvédelem intézményét, megszüntették az önálló minisztériumot, és kivéreztették a környezetvédelmi hatóságokat.

Schmuck szerint a kormány a beruházói csoportok rövid távú gazdasági érdekeit helyezi az élhető, egészséges környezet fölé. Példaként említette a Normafa ügyét, és a motor VB-t.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, a kormánya nem a bürokratákat védi, hanem a környezetet. Azzal vádolta kérdezőjét, hogy ő állásokat akar szerezni embereknek a környezetvédelem álcája mögött.

Orbán szerint a magyarok szeretik a motorsportot, de nem zárkózott el attól, hogy megvitassák ennek hazai megszervezését. A Normafánál épülő parkoló kapcsán pedig annyit mondott, volt népszavazás, hosszú kampány, az emberek döntöttek.

Schmuck viszontválaszában rámutatott: nem elég a szép célokról beszélni, intézményrendszer és források kellenek ezek megvalósításához.  Erre Orbán visszaszúrt: korábban már mondta, alig várja, hogy a főváros kidolgozza a klímavészhelyzet intézkedéscsomagját, hogy annak jó részeit a kormány lemásolhassa.  „Kár hogy egyetlen ilyen intézkedés sem született” – mondta Orbán. Via mérce.


Nyitókép forráscikke:  Erdősítettek egy EB-szintű futballstadiont Ausztriában
300 nagyméretű fából raktak ki egy különböző fafajokból álló “európai erdőt”. Ajánljuk Orbán Viktornak, hogy ha már tengernyi közpénzből értelmetlen és fenntarthatatlan stadionokkal szórta tele az országot, akkor az eredménytelen foci helyett legalább hasznos erdőket telepítsenek a műfüves, vagy fűtött gyepű betonteknők közepére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás