Hirdetés
greenfo/MTI

Tigrisek, elefántok, oroszlánok szenvedését rövidítette meg a holland kormány mai döntésével. A szűk ketrecek és a cirkuszi élettel járó rendszeres, hosszú utazások a gyakran leláncolt állatok számára kínszenvedést jelentenek a holland kormány álláspontja szerint.

Nem szerepelhetnek a jövőben tigrisek, elefántok, oroszlánok Hollandia cirkuszaiban. Az állatszámok betiltásáról egy új törvény rendelkezik.  Az állatok egészsége fontosabb, mint a szórakoztatás, amiben szerepet játszanak, vagy az idejétmúlt szokások – mondta el Sharon Dijksma államtitkár a kormány mai döntését követően.   

A szűk ketrecek és a cirkuszi élettel járó rendszeres, hosszú utazások a gyakran leláncolt állatok számára kínszenvedést jelentenek. A cirkuszi vadállatokra vonatkozó tilalom 2015. szeptember 15-én lép életbe Hollandiában. 

Több európai ország hozott hasonló törvényt az utóbbi években, köztük Belgium, Ausztria és Finnország is. Nagy-Britanniában 2015. december 1-jétől nem tarthatnak vadállatokat a cirkuszok.

A YouTube videómegosztón egyetlen kereséssel számos felkavaró videót találunk arról, hogy miket kell kiállniuk a cirkuszokban parádéztatott állatoknak, amelyek állatkerti társaiknál sokkal sanyarúbb körülményeket kénytelenek elszenvedni.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás