Hirdetés

Legkevesebb egymillió ember és állatok százezrei szenvednek az ivóvíz hiányától az aszály sújtotta Dél-Kínában – közölték a kínai katasztrófavédelem illetékesei.

A legfrissebb adatok szerint az elhúzódó tavaszi szárazság közel 1 millió egyszázezer ember és 380 ezer haszonállat ivóvizét veszélyezteti. A súlyos vízhiány összesen hét tartományban – köztük a meghatározó gabonatermő vidékeken – 1,33 millió hektár termőterületet is érint.

Az idei év kezdete óta Dél-Kínában a szokásos csapadékmennyiségnek a fele hullott, aminek következtében kiszáradtak a főbb folyók és víztározók. A katasztrófavédelem helyi központjai azt jelentették, hogy mindez rendkívül kedvezőtlenül befolyásolta a tavaszi betakarítást.

Két tartomány, Csianghszi (Jiangxi) és Hunan kormányzata 135 millió jüant (20,8 millió dollár) különített el öntözőrendszerek korszerűsítésére és bővítésére. Kína számára egyre nagyobb gond a vízellátás, ezért a központi kormányzat döntése értelmében a következő 5-10 év feladata lesz egyebek mellett az elmaradott víztározói létesítmények fejlesztése országszerte.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás