A rovat kizárólagos támogatója

Autóvásárlás előtt mindig felmerül a kérdés, hogy kisebb vagy nagyobb méretű jármű lenne-e ideálisabb. Mindkét választás mellett számos pozitívum és negatívum felsorolható, ezért elsősorban az egyedi igények döntenek. Érdemes külön beszélni az autó tárolási kapacitásáról, amely fontos szempont lehet a döntés során. Ismerd meg a csomagrögzítési megoldásokat, és szállíts többet, biztonságosabban!

Tetőbox segítségével egyszerűen bővítheted az autó kapacitását

Legyen szó akár kisebb vagy nagyobb méretű autóról, tetőbox használatával a nyári kirándulásokra is minden szükséges eszközt elvihetsz. A tetőbox az egyik legkényelmesebb és leghatékonyabb megoldás a tároló kapacitásának növelésére.

Szerencsére a tetőboxot egyszerűen és rövid idő alatt rögzítheted a gépjárműved tetején. Fontos azonban, hogy az autód számára ideális tetőboxok közül válogass. Ha egyszerűen szeretnéd bővíteni autód kapacitását, tekintsd meg az Autófelszerelések.hu kínálatában kapható tetőboxokat!

Egy megfelelően kiválasztott tetőbox egyik legfontosabb ismérve a biztonságos zárhatóság. Az ideális darab sílécek és egyéb sporteszközök szállítására egyaránt alkalmas, így a téli nyaralásokra is minden felszerelést elvihetsz. Utazás közben nem okoz zajt, és számos típus extraként belső LED világítást is kapott.

Mire érdemes figyelni a tetőbox használata során?

Soha ne terheld túl az autót és a tetőboxot. Túlterhelés esetén ugyanis a gépjárművek jelentősen veszítenek az irányíthatóságukból. Szakértői vizsgálatok szerint a túlterhelt autók tapadása már veszélyes mértékben csökken az utakon. Ez pedig instabilabb kormányzást és kicsúszásokat, illetve útelhagyásokat eredményez.

Ha a tetőboxba sok dolgot helyezel, számolj azzal is, hogy az autód oldalszél-érzékenysége jelentősen megváltozik. Nagymértékben nőhet a féktáv is, ezért vezetés közben érdemes fokozottan figyelni az időben történő fékezésre.

Hogyan érdemes autót választani, ha fontos a kapacitás?

Elsősorban ajánlott a csomagteret alaposan megvizsgálni, hogy beleférnek-e majd a szükséges eszközök. Ha lehetséges, próbáld meg a kiválasztott autó csomagtartójába átrakni a gyakran szállított felszerelésed.

Gyakori eset, hogy a csomagtartó literben megadott nagysága alapján döntenek két kiszemelt autó között. Nem célravezető azonban a litereknek hinni, sokkal hasznosabb inkább élesben tesztelni a csomagtér kapacitását.

Ha már megvan az autó, és több csomagot szeretnél szállítani, érdemes a tetőbox mellett dönteni. Segítségével egyszerűen bővítheted a szállítási kapacitást, de ugyanolyan biztonságosan is vezethetsz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás