Hirdetés

A nemrég indult szavazáson három sziget közül lehet választani. A versenynek fő célja az, hogy jobban megismerhessük hazánk eldugott, de annál érdekesebb szegleteit. Sok honfitársunk ugyanis előbb járt a Seychelle-szigeteken, mint például az alábbiak valamelyikén.

A Magyar Madártani Egyesület szép hagyománya, hogy 1979 óta minden évben megválasztják az év madarát, ezzel is ráirányítva a nagyközönség figyelmét a körülöttünk repdeső élővilág egy kitüntetett fajára. Az év fája mozgalmat 1996-ban indította az Országos Erdészeti Egyesület, azóta minden évben választunk egy adott fafajt. Az idei évtől új dolog, hogy az adott fajt nem egy kuratórium, hanem a szakmai közönség választja a honlapon megjelölt három faj közül.

Emellett három éve az Ökotárs Alapítvány ugyancsak Év Fája néven versenyt is indított, itt egy adott faegyedre várják a közönségszavazatokat, tehát alapvetően más, mint a többi mozgalom. 

Ennél is fiatalabb kezdeményezés az év hala választás, melyet a Magyar Haltani Társaság szervez honlapján. Utóbbi két esetben minden évben három jelölt közül lehet választani.

E három kedves kezdeményezés nyomán gondoltam, ideje, hogy az év madara le tudjon szállni valahol, az év fája gyökeret tudjon verni benne, miközben az év hala cikázik az év dunai szigete körül. (Az év vadvirágáról, denevérjéről és kétéltűjéről/hüllőjéről már nem is beszélve.)

A versenynek fő célja az, hogy jobban megismerhessük hazánk eldugott, de annál érdekesebb szegleteit. Sok honfitársunk ugyanis előbb járt a Seychelle-szigeteken, mint például az alábbiak valamelyikén. Ez az első ilyen alkalom, remélhetőleg sikerül hagyományt teremteni és híre megy az országban.

 A szavazáshoz kattintson ide!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás