A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Ritka állatot, farkast láttak Párizs közelében. A faj nagyjából 30 éve jelent meg ismét Franciaországban, azóta most figyelték meg először a ragadozót a térségben. A francia biodiverzitás hatóság (OFB) hivatalosan azonosította az állatot, amelyet egy vadász észlelt, majd fényképezett le a fővárostól mintegy 50 kilométerre fekvő Blaruban.

Franciaország területén hosszú időn át irtották a fajt, míg végül csak egy-egy példány maradt. Az országból hivatalosan az 1930-as években tűntek el a farkasok.

A faj helyi állománya a becslések alapján ma mintegy 600 egyedet számlál, de az állatok eddig mindig elkerülték az Ile-de-France régiót, amelynek középpontjában terül el Párizs.

A hatóságok nyugalomra intették a lakosságot, mondván a természetben sétálva nem kell félni az állattól. A kutyatulajdonosok figyelmét azonban felhívták arra, hogy a szabadon szaladgáló ebeket a farkas ugyan nem tekinti ellenfélnek, inkább játszótársnak, de a két állat között kialakulhat konfliktus– írja az MTI a Le Parisienre hivatkozva.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek