Hirdetés

Mintegy háromszáz fából álló tölgyerdőt mentettek meg a XII. kerületi Diós-árok lakói. A helyi önkormányzat engedélyt adott a pusztításra, hogy két lakótömb felépülhessen, ám a zöldek és a környékbeliek tiltakozására visszavonta. A területtől pár száz méterre azonban már kivágtak százötven fát. A lakók nem értik, egyes telkeken miért megengedett a másutt tiltott környezetrombolás Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Diós-árok lakói, mert tudomásukra jutott, hogy á 48-50. szám alatt egy teljes erdőt akarnak kivágni. A tervek szerint két négyemeletes lakóház épült volna a tölgyes helyén. – Fellebbezést postáztunk az önkormányzathoz, és pár hétre rá megjött a válasz: visszavonták az építési engedélyt – árulta el az egyik tiltakozó lakó, Vámos Péter. – Felháborító lett volna, hu rábólintanak az építkezésre, ugyanis a főváros erdőterületté nyilvánította.
Közrejátszhatott ebben a Levegő Munkacsoport is. Mint azt Schnier Mária, a szervezettagja lapunknak elmondta, törvényességi óvást jelentettek be a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál szabálysértés miatt. Viszont nem tudnak már segíteni a zöldek az erdőtől pár száz méterre lévő területen, ami ugyancsak ebbe az övezetbe tartozik.
– Itt mintegy százötven fát pusztítottak el – folytatta Schnier. – Furcsa módon, ennek ellenére az építkezés hetek óta áll.
Lapunk információja szerint több engedély is hiányzott, és időközben az önkormányzati ügyintéző ellen fegyelmi indult. A XII. kerületi hivatalnál dr. Patyi András jegyző hatáskörébe tartozik az építkezés, ő azonban nem nyilatkozott a Blikknek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás