Hirdetés

A Fővárosi Vízművek ismét több száz köbméter illegálisan lerakott szeméttől tisztítja meg a Szentendrei-sziget vízbázisainak környékét.

Június 21-én kezdődik és egy hétig tart az a szemétgyűjtés, amelyet a Fővárosi Vízművek Rt. tart a Szentendrei-sziget több pontján. Az akció során több település illegális szemétlerakóját kívánja a társaság felszámolni. A szemétgyűjtés várható költsége több tíz millió Ft.
Mint ismeretes a szigeten található ivóvízbázis Európában egyedülálló geológiai adottságokkal rendelkezik, A speciális parti szűrésű kutakból nyert ivóvíz ma még tisztítás nélkül fogyasztható. Hogy ez kivételes hidrogeológiai helyzet sokáig megmaradhasson, a Fővárosi Vízművek rendszeresen vállalkozik arra, hogy a Szentendrei–sziget településeinek segítsen az illegális hulladéklerakók és a többtonnányi szeméthegyek felszámolásában. A takarításban huszonöt szállító jármű és rakodógépek vesznek részt. A vízbázist közvetlen módon is veszélyeztető illegálisan lerakott sittet és más veszélyes hulladékokat a pusztazámori hulladéklerakókba szállíttatja a társaság.
A Szentendrei sziget vízbázisa rendkívül sérülékeny, ezért nagy jelentőségű a környezetvédelmi előírások betartása és betartatása a szigeten. A Fővárosi Vízművek mindent megtesz annak érdekében, hogy védje ezt a ritka természeti értéket, és segítse az itt élőket abban, hogy a vízbázis, az itt található víztermelő kutak védelme, illetve a helyi érdekek összhangba kerüljenek. Ezért támogatta a társaság több tíz millió Ft-tal a települések fedett csatornahálózatának megépítését, és folyamatos, tudatos környezetvédelmi, felvilágosító munkával igyekszik felhívni az itt élők és az ide látogatók figyelmét a környezet értékeinek megőrzésére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás